Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Od ponoći se vozimo jeftinije: Vlada ponovno snizila cijene goriva, objavljeni novi iznosi

Autor: Dnevno.hr

Vlada je na svojoj telefonskoj sjednici, kako je bilo i najavljeno, snizila cijene goriva. Nove cijene vrijedit će sljedeća dva tjedna. Već od ponoći, vozači će nešto jeftinije točiti benzin i dizel. Cijena plina će, pak, ostati ista.

Cijena litre benzina će tako iznositi 1,43 eura, što je jedan cent manje nego dosad. Litra dizela koštat će 1,44 eura, što znači pojeftinjenje od dva centa. Za toliko će pojeftiniti i plavi dizel koji će po novome koštati 0,90 eura. Cijene plina ostaju nepromijenjene i iznose 1,17 eura po kilogramu za spremnike, odnosno 1,73 eura po kilogramu za boce.

Da nema Vladinih mjera, litra benzina bi koštala 1,55 eura, litra dizela 1,59 eura, plavog dizela 0,99 eura, dok bi kilogram plina za spremnike koštao 1,41 euro, a za boce 2,04 eura.
Ovo je peto pojeftinjenje goriva i plina zaredom, a u Banskim dvorima nisu propustili napomenuti i kako su u 17 navrata izmjenama Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju snizili trošarine na bezolovni motorni benzin i dizel te loživo ulje. Novim izmjenama uredbe predloženo je snižavanje trošarine u razdoblju od 5. do 18. prosinca za 0,0563 eura po litri bezolovnog motornog benzina, odnosno 0,0231 eura po litri dizelskog goriva.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.