Foto: Matija Habljak/PIXSELL

OD PONOĆI NOVE CIJENE GORIVA NA CRPKAMA: Distributeri zadovoljno trljaju ruke, pad manji od očekivanog

Autor: Dnevno

Nakon što je Vlada jučer ukinula Uredbu o zamrzavanju cijena goriva, od ponoći su građani mogli natočiti rezervoare po novim cijenama,

S obzirom na 6 tjedana pada cijena nafte na svjetskim tržištima, bilo je očekivano da će pasti i cijena i benzina i dizela je pala. Benzin je više pojeftinio, 28 lipa po litri, dok je dizel pao tek tri lipe po litri. Ako gledamo prosječan spremnik od 50 litara, vidi se kako je Eurosuper 95 pojeftinio je 14 kuna, a dizel kunu i pol.

Treba spomenuti kako nisu sve tvrtke toliko pojeftinile gorivo, a zbog odmrzavanja cijena gorivo se sada ponovo prodaje po različitim cijenama od crpke do crpke.

Gorivo na autocestama je i dalje skuplje, bez obzira na pojeftinjenje.

Bez obzira na niže cijene, ono je ipak manje od onoga koje se jučer predviđalo, posebno kada je riječ o dizelu.

Davor Štern je jučer u razgovoru za Dnevno rekao kako će distributeri, ako im to nitko ne zabrani, sigurno pokušati zaraditi na građanima, s obzirom na to da su neko vrijeme morali držati cijene naftnih derivata na istim razinama, a to se izgleda i dogodilo.

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.