OBJAVLJEN POPIS ONIH KOJI SU ZARADILI U KORONI! Zanimljiva imena: Milijunski iznosi na računima! I sestra bivšeg ministra na popisu!

Autor: N.K

Pandemija koronavirusa prouzročila je ogromne štete za svjetsko gospodarstvo, međutim nisu svi osiromašili. Ima i onih kojima se korona jako dobro isplatila. Uvoz zaštitne opreme postao je ozbiljan biznis, a objavljeni su i podaci o tome tko je u Hrvatskoj točno zaradio na uvozu maskica i druge opreme za borbu protiv epidemije.

Točno 103,658.372 kuna iznos je koji je Grad Zagreb uložio u borbu protiv koronavirusa. Toliko je Grad, naime, stavio na raspolaganje za nabavu medicinske opreme, zaštitne maske, ogrtače, dezinficijense, toplomjere i testove za koronu od početka epidemije do danas, piše Jutarnji list.

U dokumenta Ureda za javnu nabavu u Zagrebu nalazi se popis svih poslova i tvrtki koje su dobavljale medicinsku opremu za gradske urede i poduzeća.

Zbog hitnosti nije se provodila javna nabava koja ni sama nije garancija da neće biti nepravilnosti.

Sestra bivšeg ministra Štromara zaradila u koroni

Višemilijunske poslove nabave zaštitne opreme tako je dobila i tvrtka na čijem je čelu Marijana Premužić, sestra bivšeg ministra graditeljstva, a sada saborskog zastupnika HNS-a Predraga Štromara. Našli su se i neki menadžeri, sin ruskog tajkuna, bivši predsjednik Zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj, ali i poneki snalažljivi poduzetnici koji su biznis u krizi spretno “prešaltali” na nabavu medicinske opreme.

Na primjer, 28-godišnji Zhan Belay, sin obitelji ruskih financijaša nabavljao je specijalne nano maske za Gradski ured za zdravstvo. Posao je vrijedan 1,2 milijuna kuna. Na popisu se nalazi i tvrtka koja se prije pandemije bavila audio opremom i rasvjetom. Vlasnik tvrtke, poznati bivši DJ iz Zagreba, Alex Nardin tako je prešaltao svoj biznis i počeo uvoziti zaštitne maske iz Kine kao i tvrtka koja je prije pandemije napravila velik posao sa fidget spinnerima.
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.