fbpx
Foto: Pixabay

NOVO POVLAČENJE PROIZVODA! Na redu su riža i brašno ovog proizvođača, provjerite imate li ih u kuhinji

Autor: N.K

Nastavlja se niz opoziva proizvoda. Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u srijedu o opozivu Hrane za planinarenje – pileća riža s curryjem bez glutena 420 grama, zbog povećane količine etilen oksida, a povlači se i BIO heljdino brašno, 500 grama, zbog neoznačenog alergena soje.

U riži tragovi etilen oksida

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je o opozivu Hrane za planinarenje – pileća riža s curryjem bez glutena 420 grama, zbog povećane količine etilen oksida. Riječ je o proizvodu ref: 8553380, bar kod 3583788048053, serija 16621003, najbolje upotrijebiti do 15/06/2024 kojeg na tržište stavlja Decathlon, a dobavljač je STRAPHARM, ZI Les Landes de Roussais 85600 SAINT HILAIRE DE LOULAY, Francuska.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Alergen u brašnu

Povlači se i BIO heljdino brašno 500 grama Biola kojeg na tržište stavlja Bio planet d.o.o..

Riječ je o BIO heljdinom brašnu 500 grama Biola, LOT broja LT211958 (BW-TRW13), a s obzirom da taj proizvod sadrži neoznačen alergen, soju, on može predstavljati rizik po zdravlje potrošača koji su nju alergični dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.