Foto: Marko Miscevic / CROPIX

NOVI PORAZ LAŽNOG ŠEIKA: Na sudu izgubio još jedan sport oko kupnje Fortenove

Autor: Dnevno.hr

Nastavlja se saga oko kupovine vlasničkog udjela Fortenove kojeg je od ruske Sberbanke navodno kupio arapski investitor Saif Alketbi.

On je sada izgubio i posljednji spor na nizozemskom prizivnom sudu, tvrdi Večernji list.

Naime, Alketbi je tužbom pokušao poništiti odluku stavljanja njegove tvrtke SBK Art pod sankcijski režim Europske unije i tako dobiti pravo glasanja na skupštini dioničara Fortenove. Ovime Alketbijevi udjeli u Fortenovi ostaju zamrznuti, a ujedno su potvrđene odluke skupštine dioničara koja je pak prije dva dana donijela odluku o refinanciranju duga i produžila mandat upravi na još šest godina.

Sad se lakše diše?

Iz Fortenove se neslužbeno doznaje da su ovime riješeni problemi koji su posljednjih mjeseci predstavljali potencijalnu ugrozu operativnog poslovanja.

Podsjećamo, do rujna Fortenova na financijskom tržištu mora refinancirati postojeću obveznicu, što bi bilo otežano realizirati da je Alketbi ostao u vlasničkoj strukturi. Razlog je što se Alketbijeva transakcija sa Sberbankom koju je proveo kreditom Gazprombanke u međunarodnim investicijskim krugovima tretira kao potencijalno kršenje sankcijskog režima.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.