Foto: DHMZ

NIZOZEMCI POSLUŠALI SVOJU VLADU: Masovno odlaze s ljetovanja iz Istre!

Autor: N.M./Dnevno

Nakon objave odluke svoje vlade, koja je Hrvatsku zbog koronavirusa stavila na narančastu listu, Nizozemci iz kampova na sjeveru Istre masovno su spakirali kofere i otišli prije pola noći, piše u četvrtak Jutarnji list.

Svoje ljetovanje nizozemski turisti nastavit će u susjednim zemljama kako nakon povratka u Nizozemsku ne bi morali u samoizolaciju, navodi dnevnik.

“Jako je puno nizozemskih turista otišlo sinoć, kažu mi naše članice. Naravno, počelo je masovno otkazivanje smještaja za sljedeće razdoblje. To je udarac za istarski i hrvatski turizam u svakom pogledu jer su se Nizozemci tek početkom srpnja počeli polako vraćati, a prvi veći dolazak bio je baš ovaj vikend”, rekao je direktor Kamping udruženja Hrvatske Adriano Palman.

Dodaje kako ih je, prema podacima iz eVisitora, tada u Hrvatsku ušlo 9537, a za vikend ostvarili su 40.969 noćenja. Najviše ih je boravilo u Rovinju, Funtani, Taru, Vrsaru i Poreču. U dosadašnjem dijelu srpnja s tržišta Nizozemske ostvareno je 45.555 dolazaka i 243.327 noćenja, što predstavlja 57 posto dolazaka i 60 posto noćenja u istom razdoblju lani. Dobar je to rezultat s obzirom na okolnosti, no činjenica je da će se teško vratiti. U 2019. s nizozemskog tržišta ostvareno je 496.099 dolazaka i 2,988.639 noćenja, a u srpnju 2019. godine 163.155 dolazaka i 972.328 noćenja, ističe Palman.

Naime, Nizozemska je Hrvatsku u utorak stavila na narančastu listu. Učinili su to zbog porasta broja zaraženih u Hrvatskoj te je njihova vlada dala preporuku za odlazak u samoizolaciju nakon što se vrate iz Hrvatske. Iz Hrvatske udruge turizma već su apelirali prema Ministarstvu vanjskih poslova i premijeru da se pokuša komunicirati prema Nizozemskoj kako će se poduzeti sve mjere da se situacija s epidemijom stavi pod kontrolu, donosi Jutarnji list.

HTZ: ‘Hrvatska je hit destinacija, na 40 posto smo lanjskog prometa koji raste, a nadali smo se tek 30 posto’




 

 




Autor:N.M./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.