Foto: Jesus Merida/Guliver

NIŠTA VIŠE NEMA BESPLATNO: Ugostitelji pronašli način kako napuniti džepove. Račun za kavu upravo je postao puno skuplji

Autor: Dnevno.hr

Energetska kriza zadala je veliki udarac brojnim ugostiteljima koji se još nisu oporavili od pandemije.

Diljem Europe zatvaraju se brojni restorani i kafići jer vlasnici više ne mogu plaćati visoke račune struje i plina.

Mlada, 30-godišnja šefica restorana “Lucullus” u Beču Carmen Pachschwöll je odlučila krenuti drugim putem i pronašla vlastiti recept za smanjenje troškova.

Svaki gost koji unatoč prohladnom jesenjem vremenu i niskim temperaturama ovih dana želi sjediti ispod grijalica na terasi njenog restorana, uz račun za konzumaciju mora i platiti i dodatnih 5 ili 10 eura za grijanje, piše austrijski Heute.

Ako za malim stolom sjede četiri osobe moraju platiti 5 eura, a za dvostruko većim 10 eura, piše tabloid “Heute”.

List navodi kako je na terasi trenutačno 40 grijalica, koje je vlasnica prošle godine platila 28.000 eura.

“Time ne zarađujemo, nego samo pokrivamo višak troškova”, rekla je Pachschwöll naglasivši kako jedna grijalica troši dva kilovata na sat, što stoji 80 centi.




“Iznad velikih stolova su četiri grijalice što je 3,20 eura. Naši gosti prosječno na terasi sjede tri sata. To je dakle 9,6o eura”, izračunala je mlada Bečanka.

“Kome to ne odgovara, može ući u restoran, gdje je toplo”, poručila je svojim kritičarima. Ipak, kaže da ih nema mnogo i da su reakcije gostiju pretežito pozitivne.

Prema njenim riječima sada mnogi odu samo na terasu popiti aperitiv, da bi poslije nastavili jesti i piti u restoranu.




“Oni koji uglavnom prigovaraju su mladi pušači”, otkrila je Pachschwöll tabloidu.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.