fbpx
Facebook/Lidl

NIJE IM NIMALO LOŠE! Vlasnici Kauflanda i Lidla objavili rezultate poslovanja, riječ je vrtoglavim iznosima

Autor: I.K.

 Vlasnik trgovačkih lanaca Lidl i Kaufland, Schwarz grupa, izvijestila je o dobrim rezultatima za 2021. godinu.

Kako javljaju u svojem izvješću, prodaja im je porasla za 6.6 % te je dobit od 125.3 milijarde eura 2020. godine, sada porasla na 133.6 milijardi eura. Na modernizaciju tgrovoina, digitalizaciju i širenje, grupa je uložila nekih osam milijardi eura. Kad se pogledaju pojedinačni trgovački lanci, Lidl je imao povećanje poslovanja od 4.7% (time ostvarivši dobit od 100.8 milijardi eura), a Kaufland je zabilježio porast od 7.4% (27.3 milijarde eura. Inače, Schwarz grupa sveukupno broji 550 000 zaposlenika, a Lidl i Kaufland zajedno broje 13 300 poslovnica s 1.7 milijardi eura ukupno ostvareno prometa preko interneta.

Uz pova dva trgovačka lanca koja su poznata kupcima u Hrvatskoj, Schwarz grupa ima još dva trgovačka lanca: Aldi i Edeku. U različitm postocima, svi su lanci morali podizati cijene, kako zbog pandemija, pa energetske krize, tako i zbog rata u Ukrajini.


Otkako je stigao u Hrvatsku 2006. godine do danas, Lidl u Hrvatskoj broji 106 trgovina i dva logistička centra s  3200 zaposlenika, a Kaufland 44 poslovnice i 3200 zaposlenika.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.