Foto: Zvonko Pavic / CROPIX

NI ZAGREB NI DUBROVNIK! Ovo je najskuplji grad u Hrvatskoj, kakav šok i nevjerica: Izašla je velika rang lista za 2023. godinu

Autor: Dnevno.hr

Stigao nam je još jedan šokantan podatak.

Stranica Numbeo koja analizira troškove života u gradovima diljem svijeta objavila je rang listu za 2023., a na poduljem popisu pronašli su se i hrvatski gradovi. No, ono što nas je iznenadilo jest poredak.

Naime, Numbeo u svom izračunu analizira nekoliko fakotra, tj. cijene najma i režija, javnog prijevoza, zdravstvene zaštite i cijena u restoranima i trgovinama. Nakon toga na vidjelo izlazi ukupan indeks troškova života.

A poredak naših lijepih gradova glasio ovako: najskuplji je Zadar (141. mjesto) samo dva mjesta iza slovenske Ljubljane.

Nakon Zadra slijedi Dubrovnik koji se nalazi na 145. mjestu.

Zagreb je treći na 150. mjestu, a iza njega su Rijeka na 172., Split na 173. te Osijek na 189. mjestu.

Što se regije tiče, najskuplja za život je Ljubljana, Beograd je na 186. mjestu, Sarajevo na 206., Podgorica na 211., Skopje na 221, a Budimpešta je na 176. mjestu.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.