fbpx
Screenshot/Twitter

NEŠTO SE OPASNO KUHA U ATLANTIC TRADEU: Radnici prijete – ne ispuni li Tedeschi naše zahtjeve, idemo u štrajk!

Autor: Ivana Jurišić

Sindikat Atlantic Tradea obavještava da je jučer propao pokušaj mirenja sindikata i poslodavca u sporu oko kolektivnog ugovora čime su se ostvarile i zakonske pretpostavke za pokretanje industrijskih akcija, piše Poslovni.hr.

Do spora je došlo jer Poslodavac ne pristaje na prijedloge Sindikata da se u kolektivnom ugovoru obveže na povećanje plaće radnika, isplatu naknada koje već isplaćuje prema svojoj odluci i isplatu naknada koje isplaćuje u ostalim članicama Atlantic Grupe.

Sindikati u kolektivni ugovor traže povećanja plaća u prosjeku za 10 posto, otpremnine u slučaju poslovno i osobno uvjetovanog otkaza ugovora o radu bi trebale biti jedna plaća po godini rada u Atlantic Tradeu, a najviše 70 tisuća kuna neto, naknadu za božićnicu i regres u visini 2.500 kuna i nagrada za radne rezultate u visini 416 kuna mjesečno.

Kako poslodavac ne pristaje na ugovaranje materijalnih prava iako ih većim dijelom i sada redovito isplaćuje Sindikat je započeo s pripremama za provedbu svih oblika industrijskih akcija koje uključuju i štrajk, poručuju iz Sindikata.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.