fbpx

U isčekivanju Poreza na nekretnine cijene stanova i dalje padaju

Autor: D.G.

Najveći mjesečni pad cijena stanova tijekom studenog bilježe Rijeka i Dubrovnik u kojima su tražene cijene pale za 0,8 posto. Cijene zagrebačkih stanova na mjesečnoj su razini pale za 0,5 posto, dok na godišnjoj razini pad iznosi 4,3 posto, a prosječna je tražena cijena tijekom studenog iznosila 1705 eura po metru kvadratnom.

Dolaskom krize, koja je uzrokovala pad potražnje, promjena traženih cijena stanova, prema podacima portala Crozilla.com, kreće se silaznom putanjom. Cijene stanova posljednjih nekoliko godina u gotovo svim su gradovima konstantno u padu, te su daleko od razdoblja prije početka krize. Tako su tražene cijene stanova tijekom studenog u prosjeku bile niže za 2,2 posto no lani u istom mjesecu, zatim 4,2 posto niže no 2010. godine, te 9,6 posto niže no tijekom studenog 2009. godine.

– S obzirom da su za razdoblje koje je pred nama najavljena mnoga događanja na tržištu nekretnina, noviteti poput poreza na nekretnine mogli bi utjecati i na njihove cijene, piše portal. Scenarij koji bismo u tom slučaju mogli očekivati neće se puno razlikovati od onog koji se vrti posljednjih nekoliko godina, pa bi nastavak pada cijena stanova i dalje mogao ostati na snazi – stoji u analizi.

Najveći mjesečni pad traženih cijena stanova tijekom studenog bilježe Rijeka i Dubrovnik u kojima su tražene cijene pale za 0,8 posto. Cijene zagrebačkih stanova na mjesečnoj su razini pale za 0,5 posto, dok na godišnjoj razini pad iznosi 4,3 posto, a prosječna je tražena cijena tijekom studenog iznosila 1.705 eura po metru kvadratnom.


Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.