fbpx

Skupština zaustavila Nobilov projekt gradnje 2.000 stanova zbog blizine klizišta

Autor: D.G.

Odbor za prostorno uređenje zagrebačke Gradske skupštine odbio je Urbanistički plan uređenja prostora zbog toga što nije izrađen geotehnički elaborat koji je nužan budući da se mjesto predviđeno za gradnju, nešto više od dvije tisuće stanova, nalazi u neposrednoj blizini dvaju klizišta.

Projekt Müllerov breg iza kojeg stoje odvjetnik Anto Nobilo te kontroverzni poduzetnici Danko Končar i Mićo Carić do daljega će biti na čekanju jer Odbor za prostorno uređenje zagrebačke Gradske skupštine danas odbio Urbanistički plan uređenja prostora zbog toga što nije izrađen geotehnički elaborat koji je nužan budući da se mjesto predviđeno za gradnju, nešto više od dvije tisuće stanova, nalazi u neposrednoj blizini dvaju klizišta. Kako eleborata nema za očekivati je da će se na Skupštini u četvrtak odluka o tome odgoditi, piše T portal.

-Nedavno su klizala tri brijega pa i Šestinski dol i Müllerova ulica- kazao je član odbora Zvone Brumnić (SDP) naglasivši da je cjeloviti i detaljni geotehnički elaborat za Muellerov breg više nego potreban, a u razmišljanju ga je poduprla i članica odbora Danira Bilić (HDZ) dodajući da 'klizišta već sada stvaraju probleme ljudima koji ondje žive'.

Za Müllerov breg izrađena je predfaza projekta gradske infrastrukture i cjeloviti krajobrazni plan uređenja, ali prema mišljenju Odbora to nije dovoljno da bi UPU mogao ići u daljnju proceduru. Zbog toga će najvjerojatnije, moglo se čuti na Odboru, biti i ponovljena javna rasprava.


Podsjetimo, Müllerov breg, na kojem bi trebalo niknuti novo naselje, u prošlosti je bio u vlasništvu bogate zagrebačke obitelji Adolfa Müllera, vlasnika ciglane u Kustošiji, koji 30-ih godina prošlog stoljeća tamo podigao u to vrijeme jedan od najmodernijih voćnjaka. Prostor je danas neizgrađen, a dva jezera i zeleni brežuljak obrastao u korov privlače brojne ptičje vrste, zbog čega je prostor ornitološki važan.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.