Siječanj donio značajniji pad cijena nekretnina

Autor: D.G.

Podaci su pokazali kako su cijene zagrebačkih stanova pale za 1,5 posto, pa je njihova prosječna tražena cijena tijekom siječnja iznosila 1751 euro po metru kvadratnom.

Prvi mjesec u godini donio je dodatan pad cijena stanova, koji su prema podacima portala Crozilla.com bili za 0,4 posto povoljniji no mjesec ranije.

Na godišnjoj su razini siječanjske cijene stanova pale za 1,1 posto, a u odnosu na siječanj 2010.godine bile su za 4,7 posto niže, te 15,8 posto niže no u istom mjesecu 2009.godine.

Najveći pad cijena na mjesečnoj i godišnjoj razini, prema podacima portala Crozilla.com, tijekom siječnja je bio zabilježen u Rijeci. Tamošnje su cijene bile 3,4 posto niže no tijekom prosinca prošle godine, a prosječna tražena cijena jednog metra kvadratnog iznosila je 1490 eura. Na godišnjoj su razini cijene riječkih stanova pale za 2,5 posto.

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su cijene zagrebačkih stanova pale za 1,5 posto, pa je njihova prosječna tražena cijena tijekom siječnja iznosila 1751 euro po metru kvadratnom.

Porast cijena u Dubrovniku i Osijeku

Porast cijena na mjesečnoj razini zabilježen je u Dubrovniku i Osijeku – u gradovima s najvišom i najnižom prosječnom cijenom stanova. Prosječna tražena cijena osječkog stana tijekom siječnja iznosila je 967 eura što je 2,9 posto više no mjesec ranije, te 1,5 posto niže no lani u istom mjesecu. Dubrovački stanovi poskupjeli su za 0,8 posto, pa je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 3259 eura, što na godišnjoj razini predstavlja pad od 0,5 posto.

Splitski su stanovi tijekom siječnja bili tek 0,05 posto povoljniji no mjesec ranije, što pretvoreno u eure pokazuje promjenu od tek jednog eura manje, pa je prosječna tražena siječanjska cijena stanova iznosila 2112 eura po metru kvadratnom.




Pulski su stanovi za 0,1 posto bili povoljniji no mjesec ranije, a 1,9 posto povoljniji no lani u istom mjesecu, pa je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 1373 eura.

Prema podacima portala Crozilla.com prosječna tražena cijena stana u Zadru tijekom siječnja iznosila je 1604 eura po metru kvadratnom, što je 1 posto manje no mjesec ranije, ali i 1,6 posto više no lani u istom mjesecu.




Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.