fbpx

Sa 100.000 eura danas se može kupiti 12 kvadrata veći stan nego prije

Autor: D.G.

Analitičari tvrde da cijena kvadrata stanova u hrvatskim gradovima ne bi trebala prelaziti iznos jedne i pol prosječne plaće, mada bi, procjenjuje se, građevinski investitori tada poslovali s gubitkom.

Prema prosječnim cijenama stanova u Zagrebu, kupac sa 100.000 eura danas bi mogao kupiti 12 kvadrata veći stan nego prije, javlja Večernji list. Ipak, dodaju, taj cjenovni pad nije zabilježen u ponudi nekretnina na Jadranu, a slično je i s tržištem automobila. Iako se prodaja novih automobila u odnosu na 2008. smanjila gotovo za dvije trećine, teško je prepoznati trend pada cijena. U većoj mjeri padale su cijene skupljih automobila, no nejednakim ritmom, navodi se u tekstu .

– Ipak, to je i logično. Smanjenje cijena zbog unutarnje devalvacije omeđeno je brojnim utjecajima. Iako analitičari tvrde da cijena kvadrata stanova u hrvatskim gradovima ne bi trebala prelaziti iznos jedne i pol prosječne plaće, takva cijena izazvala bi goleme gubitke investitorima i financijerima – bankama koji to pokušavaju izbjeći čekajući oporavak tržišta. S automobilima je, zbog fiksne nabavne cijene, slično – piše Večernji list.


Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.