Neprodano još desetak tisuća novih stanova, kupca pronalaze samo uz diskont

Autor: D.G.

Neprodani novi stanovi, koji su na tržištu dulje od dvije godine, teže pronalaze kupce, osim kada se nude s popustom od 20 posto i više.

Na tržištu neprodano stoji desetak tisuća novih stanova – neslužbeni je podatak koji već dugo kola tržištem, a kojeg banke, prave vlasnice neprodanih stanova, brižno skrivaju, tajeći razmjere kreditiranja investicija koje danas nitko ne želi, ili ne može kupiti, piše Novi list.

Na upit koliko, brojkom, neprodanih stanova koje su gradili investitori – njihovi klijenti, trenutno imaju u svojoj ponudi, njihovom listu odgovorile su konkretnije samo Erste i Raiffeisen banka.

Iz Erstea tako navode kako su od siječnja ove godine, kad su u suradnji sa 40 svojih klijenata – građevinaraca, ponudili posebne uvjete prodaje, zajedno s ponudom uz Vladinu subvenciju kredita, prodali oko 250 stanova. Kako su u siječnju ponudili više od 600 stanova, znači da ih je neprodanih još oko 350, zaključuje list.

Iz Zagrebačke banke pak poručuju kako su od kraja 2009. godine do danas kroz akciju povoljnije prodaje stanova “Dan za dan”, prodali ukupno 900 stanova, ne navodeći koliko ih, neprodanih, još pokušavaju prodati. List piše kako su im iz PBZ-a poručili da imaju zanemariv broj neprodanih stanova.

List piše kako neprodani novi stanovi, koji su na tržištu dulje od dvije godine, teže pronalaze kupce, osim kada se nude s popustom od 20 posto i više.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.