Linić reže maksimalne poticaje za stambenu štednju s 750 na 500 kuna

Autor: D.G.

Izmjenama Zakona o stambenoj štednji i državnom poticanju stambene štednje predloženo je smanjenje postotka državnih poticajnih sredstava s 15 na 10 posto, slijedom čega bi se maksimalni iznos DPS-a u jednoj kalendarskoj godini smanjio sa 750 kuna na 500 kuna, a za maksimalan ulog od 5.000 kuna godišnje.

Ministarstvo financija u petak je objavilo kako je prijedlogom izmjenama Zakona o stambenoj štednji i državnom poticanju stambene štednje predloženo smanjenje postotka državnih poticajnih sredstava s 15 na 10 posto, slijedom čega bi se maksimalni iznos državnih poticajnih sredstava u jednoj kalendarskoj godini smanjio sa 750 kuna na 500 kuna, a za maksimalan ulog od 5.000 kuna godišnje.

– Na ovaj način, proračunski izdaci za poticanje stambene štednje smanjit će se za trećinu, a smanjenje se primjenjuje na sve uplate nastale nakon 1. siječnja 2013. godine – navode iz Ministarstva u informaciji o donošenju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stambenoj štednji i državnom poticanju stambene štednje.

Ta je informacija objavljena na internet stranicama Ministarstva, a kako se neslužbeno doznaje u tom resoru, predložene zakonske izmjene su u postupku upućivanja u Vladinu proceduru.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.