fbpx

Linić namjerava legalno opljačkati građane: Ako vlasnik tri godine ne plati porez, nekretnina ide na ovrhu!

Autor: D.G.

Prema tom nacrtu, ako vlasnik nekretnine tri godine ne bude redovito plaćao porez na nekretninu, sama nekretnina postaje dužnik i kao takvu je se može ovršiti.

Hrvatska udruga poslodavaca nedavno se sastala s ravnateljicom Porezne uprave, Nadom Čavlović Smiljanec i njezinom zamjenicom koje su im predstavile porez na nekretnine, doznaje Večernji list. Gospodarstvenicima je predstavljen Nacrt zakona o porezu na nekretnine, koji je u fazi javne rasprave, što znači da prijedlog koji su dobili nije konačan.

Prema tom nacrtu, ako vlasnik nekretnine tri godine ne bude redovito plaćao porez na nekretninu, sama nekretnina postaje dužnik i kao takvu je se može ovršiti. Večernji piše kako je to rješenje problematično za sve, jer se time može puno lakše oduzeti nekretnina vlasniku, koji čak i da je solventan može izgubiti imovinu zbog duga koji može biti višestruko manji od njezine vrijednosti.

Problem je i porez na treću nekretninu. Prva nekretnina je ona u kojoj se živi, a druga ona koju se povremeno koristi i osnovica za porez na nekretnine određuje se uz olakšice od minimalno 70 posto. No, na treću nekretnitnu nema popusta. Porez na takvu nekretninu može biti i do 3000 posto veći od komunalne naknade, upozoravaju poslodavci.


>>> Djedovina na udaru: Linić nam želi natovariti najviši porez na nekretnine u Europi!

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.