Kosor ‘zaboravila’ uplatiti novac za poticanje stambene štednje

Autor: D.G.

Kako je kazao predsjednik uprave Wüstenrot stambene štedionice Zdravko Anđel, potraživanja svih stambenih štedionica za DPS za 2010. kreću se između 130 i 140 milijuna kuna.

Ministarstvu financija ove će se godine dogoditi da će stambenim štedionicama morati isplatiti državna poticajna sredstva ne samo za 2011. godinu, nego i za 2010. koja su trebala biti isplaćena lani.

Kako je u četvrtak kazao predsjednik uprave Wüstenrot stambene štedionice Zdravko Anđel, potraživanja svih stambenih štedionica za DPS za 2010. kreću se između 130 i 140 milijuna kuna.

Što se tiče DPS-ova za 2011, procedura je takva da štedionice do kraja veljače Ministarstvu financija trebaju podnijeti zahtjev za isplatu, a onda u resornom ministarstvu detektiraju i iščiste one koji imaju više ugovora u npr. više štedionica jer pravo na državne poticaje mogu ostvariti po samo jednom ugovoru. Inače, DPS-ovi za 2009. isplaćeni su u veljači 2011. u iznosu od 198 milijuna kuna, podaci su Ministarstva financija.

Iako, kako kaže, nerado kritizira, Anđel je napomenuo da su djelatnici Ministarstva financija pokazali veliko nerazumijevanje Zakona o stambenoj štednji te da se na svaki korak u ministarstvu čeka po dva ili tri mjeseca,prenosi magazin Banka.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.