Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

NABAVA COVID OPREME Europskoj komisiji upućena izjava za ovjeru 695 milijuna kuna

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

Europskoj komisiji (EK) je upućena izjava o ovjeravanju sredstava u iznosu od 695 milijuna kuna koja se odnosi na nabavu covid opreme i Financijske instrumente u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (OPKK).

Tu je izjavu EK uputila Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja. Izjava se odnosi na sredstva za nabavu navedenih sredstava čime smo trenutno na 91 posto ciljane vrijednosti za 2020. odnosno na 16,27 milijardi kuna povučenih sredstava iz EU za OPKK.

Ciljana vrijednost za ovu godinu iznosi 2,4 milijardi eura, a do sad je ovjereno 2,17 milijardi eura odnosno 16,27 milijardi kuna.

Za ostvarenje cilja do kraja godine potrebno je ovjeriti još 202 milijuna eura te će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dostići ciljanu vrijednost od 100 posto za 2020. godinu.

Ministarstvo nastavlja raditi na ovjeravanju i verificiranju svih troškova krajnjim korisnicima kako bi se povećala iskorištenost sredstava na razini svih Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.