fbpx
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

NA NEKOLIKO TJEDANA ZABORAVITE NA SRDELE: Od ponedjeljka stupa na snagu zabrana ulova

Autor: Dnevno.hr

Na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske u ponoć,  17. siječnja, kreće privremena obustava ribolova okružujućim mrežama plivaricama – srdelama. Obustava ribolova će trajati će sve do 15. veljače u ponoć.

Iz Ministarstva poljoprivrede ističu kako se ribarima u tom razdoblju daje mogućnost financiranja u okviru novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske.

“Ako žele aplicirati na sredstva ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom trajanja privremene obustave te mora biti vezano u luci, članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost, plovilo mora biti autorizirano za plivaričarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom 2020. i 2021. godine, od čega najmanje 51 posto ribolovne aktivnosti ostvarene u dijelu plivaričarskog ribolova”, piše u priopćenju Ministarstva poljoprivrede gdje se naglašava kako će se konačni uvjeti, kriteriji, način dodjele i izračun potpore utvrditi odgovarajućim propisom nakon odobrenja novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021. – 2027. godine.

Zahtjevi za potporu se primaju tijekom cijele privremene obustave.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.