Foto: Unsplash

Mora platiti banci više od 20.000 eura: U šoku je, nikad nije imao otvoren račun kod njih

Autor: Dnevno.hr

Čak 20.800 eura jedna banka potražuje od svog klijenta. Ništa ne bi bilo čudno da Jamie Cavanagh zaista duguje banci HSBC taj novac. No, problem je u tome što on nije klijent banke, niti je ondje ikad imao otvoren račun.

Cavanagh je krajem siječnja na svoju kućnu adresu primio pismo banke koja ga je upozorila da je na svojoj kreditnoj kartici potrošio više od 12.000 funti te da je prekoračio dozvoljeni minus od 5000 funti.

“Prvo sam pomislio da je neko poslao pogrešnu poštu, dok nisam video svoje ime i adresu na vrhu. Kad sam pogledao tablicu u pismu, vidio sam da sam u dugu za 12.820 funti (14.906,98 eura) na računu kreditne kartice kod HSBC-a i 5130 funti (5965,12 eura) za prekoračenje na tekućem računu kod HSBC-a. Ima samo jedan problem: Ja nikada u životu nisam imao račun kod njih”, rekao je Cavanagh za The Independent.

Foto: Pixabay/ilustracija

Prijevara ozbiljnih razmjera

Shvatio je da se radi o prijevari ozbiljnih razmjera. Obavijestio je policiju i banku, ali dosad još uvijek ništa nije riješeno. Za to vrijeme, osim dugovanja nanesena mu je velika šteta. Prevaranti su dizali novac s računa otvorenog na njegovo ime diljem Londona. Tako su izvukli 10.000 funti (11.627,91 euro).

Iz HSBC-a su obavijestili prevarenog klijenta da treba doći u jednu od njihovih poslovnica s tri identifikacijska dokumenta kako bi provjerili njegove navode. Policija mu je savjetovala da svoj slučaj prijavi Agenciji za borbu protiv prijevare i računalnog kriminala. Uz to, Jamie se registrirao kao žrtve prijevare u sustavu za izbjegavanje prijevara u kreditnoj industriji.

Bankovni su mu službenici rekli da im trebaju dva tjedna za istragu. Potom su ga obavijestili da istraga još uvijek traje i da bi mogla potrajati još sedam tjedana. No, prošlo je već 15 tjedana, a od banke nije stigao nikakav odgovor. Štoviše, lažni račun još uvijek nije zatvoren, iako je on to zatražio, a banka i dalje ne odustaje od potraživanja svote u iznosu od 20.800 eura.

Marina otvorila vrata poštaru i dobila iznenađenje: Kasno je shvatila da je riječ o prevariAutor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.