Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

MNOGIMA OMILJENOM PIĆU PONOVNO RASTE CIJENA! Trebamo li spremati zalihe dok još ima vremena?

Autor: Ivana Jurišić

Tvrtka Pepsi je u utorak priopćila da će vjerojatno ponovno povisiti cijene svojih proizvoda početkom sljedeće godine, kako bi prevladali sve veće probleme u lancu opskrbe, od nedostatka boca do nedostatka vozača kamiona.

Hugh Johnston, glavni financijski direktor, u razgovoru je za Reuters rekao kako se kompanija posljednjih nekoliko mjeseci bori s nedostatkom limenki i boca Gatorade jer je nakon ukidanja ograničenja izazvanih pandemijom skočila potražnja za njihovim pićima u restoranima i kazalištima.

Inače, PepsiCo je posljednjih tjedana već podigao cijene svojih gaziranih pića i grickalica.

Pogođeni nestašicom kamiona

Johnston je dodao kako očekuje povećanje cijena u prvom tromjesečju sljedeće godine, ali i kako očekuje da će se većina poremećaja u lancu opskrbe ublažiti do krajem 2021.

Poslovanje PepsiCo-a u Velikoj Britaniji je kao i brojne druge tvrtke pogodila nestašica vozača kamiona koji se u u velikom broju nakon Brexita vratili na kontinent i sada se predviđa kako ih na Otoku nedostaje oko 90.000 da bi sustav opskrbe mogao normalno funkcionirati.

Glavni financijski direktor ipak ne nedostatak njihovih proizvoda u trgovinama, naglasivši kako bi tvrtka trebala biti u boljoj formi do kraja četvrtog tromjesečja.

Iz tvrtke očekuju rast organskih prihoda od 8 posto u ovoj godini, što je više od 6 posto koliko su bila prvotna predviđanja.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.