fbpx
Foto: Jure Miskovic / CROPIX, Ilustracija

MINISTRICA TURIZMA NAJAVILA VELIKU PROMJENU! Stat će na kraj rastućem trendu: ‘Počinje se ulagati, javni pozivi su završeni’

Autor: Dnevno.hr

O strategiji turizma, sezoni i brojevima u Dnevniku HRT-a govorila je ministrica turizma Nikolina Brnjac. Strategija je bila do 2020. povećati udio hotela u ukupnom smještaju na 18%, no danas i dalje imamo udio od svega 13% te se zahuktava izgradnja apartmana. Kako promijeniti trend, pitala je voditeljica.

“Javni pozivi su završeni, uskoro će biti raspisani, počinje se ulagati u hotelski smještaj. Bilo kroz male obiteljske hotele, bilo kroz velike sustave. U zelenu i digitalnu tranziciju. Tako podizanjem kvalitete i stvaranjem dodane vrijednosti to možemo izmijeniti, tako se razvija i cjelogodišnji turizam”, istaknula je ministrica.

Što je s kategorizacijom obiteljskog smještaja?


“To je detektirano u našoj strategiji, moramo razlikovati iznajmljivanje kod domaćina i rentijerstvo. To se mora razlikovati ekonomskom politikom. Napravit ćemo novu modernizaciju i kategorizaciju privatnog smještaja s ciljem podizanja same kvalitete”, kaže ministrica.

Brnjac dodaje da će se upravljanjem destinacijama vidjeti koje su održive i na kakav način: “Naime, mnoga se mjesta i gradovi ‘guše’ u velikom broju gostiju.

Trebat će podvući crtu, to je alat koji ćemo dati turističkim zajednicama, što će omogućiti lokalnim i regionalnim samoupravama da odluče kakav turizam žele”, rekla je.

Kaže i da je vrlo važno razvijati cjelogodišnji turizam, kao i turizam na kontinentu, primjerice kroz lječilišni segment. Dobar je primjer Topusko, rekla je ministrica Brnjac.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.