Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ministrica nije pomagala PP Orahovici: ‘Niti ona, niti itko drugi nije intervenirao posebnim rješenjem’

Autor: Dnevno.hr

U elektroničkoj publikaciji www.dnevno.hr 2. listopada 2023. objavljen je članak pod naslovom “Dva HDZ-ovca u žestokom okršaju s Plenkovićevom samozatajnom ministricom: Odavno je trebala otići iz Vlade“, a u kojem članku je većina informacija prenesena iz medija www.telegram.hr, te se obrađuje tema uvoza sadnica lijeske.

Društvo Poljoprivredno poduzeće Orahovica d.o.o. ističe kako niti ministrica Poljoprivrede niti je itko drugi „intervenirao posebnim rješenjem“ da društvo „uveze 45000 sadnica zabranjenog bilja“ nego je riječ o uobičajenim rješenjima koja se donose u redovnom postupku, sukladno zahtjevima za uvoz.


Stoga opovrgavamo navode da je bilo riječi o ikakvom „pomaganju“ kako se u članku tvrdi. O navedenoj se tematici uvoza sadnica lijeske iz BiH detaljno očitovalo mjerodavno ministarstvo te demantiralo navode iz elektroničke publikacije telegram.hr. Nije točno da bi ministrica bez obzira na propust uvoznika donijela presedansko rješenje, nego je pri ispunjavanju dokumentacije za uvoz pogrešno bio unesen jedan od traženih podataka koji podatak je ispravljen te je doneseno rješenje u upravnom postupku, u skladu s odredbama članka 50. Zakona o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti poljoprivrednog bilja.

Smatramo tendencioznim i nepotrebnim povezivanje navodne nabave informatičke opreme od strane ministarstva poljoprivrede s PP Orahovica.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.