fbpx

MINISTAR ĆORIĆ OPOVRGNUO MEDIJSKE NAPISE: Sjedište Ine se ne seli u Budimpeštu

Autor: Dnevno.hr

Na konferenciji za novinare u Ministarstvu gospodarstva ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić je izjavio da će se u sljedećih nekoliko mjeseci znati hoće li Vlada otkupiti MOL-ov udjel u Ini te opovrgnuo medijske napise da će se upravljanje Inom iz Zagreba preseliti u Budimpeštu.

Prošlo je već gotovo pet godina od najave Vlade da će otkupiti MOL-ov udjel u Ini, a Ćorić je rekao da će javnost ubrzo obavijestiti o rezultatima razgovora između Vlade i mađarske strane.

Na pitanje novinarke koja je utvrdila da Vlada nema novaca za kupnju MOL-ovog udjela u Ini Ćorić je izjavio da ne želi ništa prejudicirati odgovorom na sugestivne teze.

O navodnoj smjeni menadžmenta ministar je potvrdio kako je u posljednje vrijeme došlo do odlaska “nekoliko operativnih direktora, a smjene se jednim dijelom odnose na činjenicu da je Ina u jednom trenutku predala neoptimalnu dokumentaciju na natječaj za projekt Urinj.

Na konferenciji za novinare bilo je govora i o skandalu s prešutnim prekoračenjima, a na pitanje može li Vlada na neki način pomoći građanima, ministar je odgovorio da se traži adekvatan pristup problemu s obzirom na to da gotovo milijun hrvatskih građana ima prešutne račune.

Ćorić je istaknuo da banke trebaju postupno pristupiti umanjenju minusa i svojim klijentima otvoriti mogućnost da umanjenja na minusu namire u nešto dužem razdoblju koje im neće narušiti egzistenciju.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.