Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Ministar Beroš objasnio odakle krv na nađenom novorođenčetu: ‘Nestručno su to napravili’

Autor: I.J.

Ministar zdravstva Vili Beroš iznio je u utorak izjavu o pronalasku novorođenčeta u Zaprešiću, istaknuvši da je dijete klinički stabilno nakon što je pronađeno u kanti za smeće. Beba je odmah prevezena u bolnicu Sveti Duh, gdje je pružena hitna medicinska skrb.

“Želio bih izraziti žaljenje što se dogodio jedan krajnje okrutan čin prema nekome tko je bespomoćan, tek rođen, riječ je o nekoliko sati. I prava je sreća što je na vrijeme dijete uočeno, i na vrijeme prevezeno u bolnici”, izjavio je ministar Beroš rekavši da se čuo s ravnateljem bolnice i da je beba stabilna.

Novorođenče su pronašla dvojica mladića, 17-godišnjak i 18-godišnjak, koji su se vraćali s treninga sinoć oko 23 sata. Njihova brza i efikasna reakcija omogućila je spašavanje djetetova života. Policija traga za nepoznatom majkom djeteta.

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Dijete je stabilno

Ministar Beroš istaknuo je važnost brze reakcije i pravovremene medicinske intervencije, te je zahvalio svima koji su sudjelovali u spašavanju djeteta. Informirao je javnost o trenutačnom stanju djeteta, ističući da su vitalni parametri stabilizirani te da se prate svi potrebni medicinski postupci.

Policija ima nove detalje o bebi ostavljenoj u smeću: ‘Ovo su heroji koji su spasili život djetetu’

Demantirao je neke medijske informacije o tome da je dječak bio ozlijeđen. “Tragovi krvi nisu bili njegovi nego su nastali pri porodu i zbog nestručnog rezanja pupčane vrpce”, rekao je.
Procjenjuje se da je dijete u trenutku pronalaska bilo staro sat ili dva. U nastojanju da se osigura dobrobit djeteta, ministar je najavio angažman svih relevantnih službi, uključujući Centar za socijalnu skrb, dok policija nastavlja s istragom.

 
 

Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.