fbpx
Pixabay

Milijardu kuna za 25 strukovnih škola

Autor: Dnevno.hr

Iz EU fondova dolazi milijardu kuna, a uložiti će se za novu opremu 25 strukovnih škola.

“Imamo dva fonda iz kojih uzimamo sredstva. Jedan fond namijenjen je infrastrukturi, gradnji, dogradnji, opremanju laboratorija, praktikuma, a drugi fond je više za razvoj vještina, razvoj novih programa, edukaciju učitelja, mentora…”, najavila je ministrica Blaženka Divjak, dodavši da neke škole imaju opremu koja ima muzejsku vrijednost.

Kriteriji za odabir područja koja će biti obnovljena uzet je u obzir broj bodova prema kvaliteti prijava, broj učenika u određenoj školi, ali i regionalna rasprostranjenost. Konačnim odabirom izdvojeno je pet područja, turizam i ugostiteljstvo, elektrotehnika i računarstvo, poljoprivreda, zdravstvo i strojarstvo.


“Kroz razdoblje od pet godina oni trebaju razviti nove strukovne programe, programe cjeloživotnog obrazovanja, povezati se s poslodavcima, međusobno povezivanje strukovnih škola pojedinog sektora u susjednim županijama i to bi im trebalo osigurati kroz pet godina samoodrživost. Sigurna sam da će većina osigurati”, rekla je ministrica za HRT

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.