fbpx

MEGGLE IPAK ODLAZI IZ HRVATSKE! Ministrica poljoprivrede i župan Anušić nemoćni

Autor: Sanja Plješa

U povodu najave tvrtke Meggle Hrvatska o gašenju proizvodnje u Hrvatskoj danas se održao sastanak u Ministarstvu poljoprivrede.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je zajedno sa suradnicima te županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem održala sastanak s predstavnicima mljekarske industrije.

Prema najavama iz tvrtke Meggle Hrvatska, doći će do restrukturiranja tvrtke pri čemu će 160 radnika ostati bez posla.


“Vrlo važna i jako osjetljiva je mljekarska industrija u Hrvatskoj. Meggle je donio svoju poslovnu odluku i ona nije promijenjena i želi otići iz Hrvatske. U ovom trneutku je 280 kooperanata tvrtke Meglle i oni nisu ugroženi. Postoje jamstva da će se otkup nastaviti. Tvrtka Meggle nastavlja suradnju s kooperantima do 31. prosinca. Između 25 i 26 milijuna kilograma mlijeka je vrijednost otkupa i to će Meggle otkupiti”, rekla je Marija Vučković.

Istaknula je kako se razgovaralo o pitanjima koja tište mljekarsku industriju, o nedovoljno poštenim mljekarskim praksama, zakonskoj inicijativi i dr.

Dodala je kako danas ne može reći kako će se nastaviti mljekarska proizvodnja, ali je naglasila kako će Vlada sve učiniti da se spasi ta industrija.

Župan Anušić je rekao kako su i iz same tvrtke naglasili da će prolongirati svoju odluku do kraja ove godine kako bi se spasila radna mjesta u tvrtki Meggle.

Iz tvrtke Meggle su naglasili kako će kooperanti nastaviti i dalje raditi. “Konačna je odluka da tvrtka Meggle napusti Hrvatsku. Žao im je što su morali tu odluku donijeti, ali kako su istaknuli, u poslu postoje ’emocije i ratio’.  Razgovarat će se sa svim radnicima tvrtke te ih stimulirati na odlasku iz tvrtke te olakšati u eventualnom pronalasku novog posla.

Meggle će i dalje pokušati biti socijalan i dobar poslodavac.
Meggle je spreman za ragovore o prodaji tvornice i na tome će raditi do 31. prosinca.”, poručili su iz Mrgglea.

 

Grad Osijek uputio apel Upravi Megglea: ‘Ne možemo ne osjetiti duboku gorčinu što u Osijeku nestaje 160 radnih mjesta i što se gasi dugogodišnja tradicija’
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.