Martonyi o Ini: ‘Mogućnost dogovora MOL-a i Hrvatske nije isključena’

Autor: M. M.

Mađarski ministar vanjskih poslova smatra da ako hrvatska Vlada misli da je prodaja dionica Ine MOL-u bila loša odluka, ona je bolje da MOL proda svoj udio

Europska komisija ističe, pak, da Hrvatska ima pravo izdati uhidbeni nalog za direktora MOL-a na koji se ne može politički utjecati, javlja mađarska novinska agencija MTI.

Šef mađarske diplomacije Janos Martonyi izjavio je u srijedu kako Mađarska više ne može skrivati svoje mišljenje o sporu između Hrvatske i Mađarske oko naftnih kompanija Ine i MOL-a, ali da to ne isključuje mogućnost dogovora, javlja HRT.

Ocijenio je kako Mađarska oštra reakcija na hrvatski zahtjev za uhićenje direktora mađarske tvrtke – nije drastičan potez. Kazao je kako je 'energetska suradnja Hrvatskoj manje važna nego što su mislili' te da je – 'ako hrvatska vlada misli da je prodaja dionica Ine MOL-u bila loša odluka – bolje prodati MOL-ov udio.

Istovremeno, glasnogovornica europske povjerenice za pravosuđe Mine Andreeva kazala je da je izdavanje uhidbenog naloga za direktora MOL-a Zsolta Hernadija kojega Hrvatska traži radi navodnog podmićivanja, isključivo pravna stvar na koju se ne može politički utjecati, javila je mađarska agencija MTI.

Autor:M. M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.