Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

MAĐARSKI ČLANOVI UPRAVE INE PONUDILI OSTAVKE! Kažu da nisu upleteni u nezakonite radnje: ‘Obojica članova Uprave u odlasku bili su zgroženi otkrićima’

Autor: Dnevno.hr

Dva mađarska člana Uprave Ine, Jozsef Simola i Ferenc Horvath, ponudila su ostavke nakon što je isto učinio predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon.

“Ferenc Horváth i József Simola, članovi Uprave Ine koje je nominirao MOL, podnijeli su ostavke 16. rujna 2022., unatoč tome što ni na koji način nisu upleteni u nezakonite radnje vezano uz Inu koje su se pojavile u javnosti krajem kolovoza. Gospodin Horváth i gospodin Simola bili su članovi Uprave Ine od 1. veljače 2021. godine. Obojica članova Uprave u odlasku bili su zgroženi otkrićima oko slučaja Škugor, te su unatoč potpunoj neupletenosti u taj slučaj pokazali osobnu zapovjednu odgovornost za cjelokupno Inino poslovanje podnošenjem ostavki na svoje funkcije. Obojica će nastaviti obnašati dužnosti članova Uprave Ine do imenovanja njihovih nasljednika kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja kompanije”, stoji u priopćenju MOL-a.

Podsjetimo, 7. rujna je Fasimon Nadzornom odboru podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine.

“Bio sam krajnje šokiran kada sam saznao za postupke Damira Škugora i njegovih suradnika. Tijekom proteklih deset godina INA je prešla vrlo dug put; od ruba bankrota došli smo do financijske stabilnosti, a u procesu smo realizacije najveće industrijske investicije u povijesti zemlje izgradnjom postrojenja za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka. Škugorovi postupci vrijedni su prijezira i ne predstavljaju identitet Ine. To nije INA, to nismo mi. Ponosan sam na naša zajednička postignuća u proteklom desetljeću i unatoč činjenici da nisam imao nikakve veze sa Škugorovim kriminalom ili bilo kojim drugim nedjelom, kao odgovoran čelnik tvrtke moram snositi moralnu obvezu za cijelu Inu. Samim time, ispravna stvar koju sada mogu učiniti jest podnijeti ostavku”, rekao je tada Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine.

Hrvatska Vlada i dalje inzistira na ostavkama cijele Uprave, a hrvatski članovi i dalje se drže za svoje fotelje.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.