Foto: Guliver Image

LJUDI PREMRLI OD STRAHA: Na letu za Zadar slao fotografije rušenja zrakoplova drugim putnicima

Autor: Dnevno.hr / M.P.

Nizozemska niskotarifna aviokompanija, Transavia, na crnu listu stavila je 18-godišnjeg putnika na točno 5 godina zbog slanja fotografija rušenja zrakoplova drugim putnicima netom pred polijetanje leta iz Rotterdama za Zadar.

Kako piše Croatianaviaton, 18-godišnjak idućih pet godina ne smije letjeti nizozemskom Transavijom jer je nekoliko minuta prije polijetanja zrakoplova tipa B737-700 iz Rotterdama za Zadar ostalim putnicima u putničkoj kabini putem AirDropa slao fotografije srušenih zrakoplova.

Uznemireni putnici odmah su obavijestili kabinsko osoblje, a fotografiju je dobio i sam perser, pa je polijetanje odgođeno a na zrakoplov pozvana policija. Inače, ovaj je let obavio zrakoplov KLM-a za Transaviju.

Glasnogovornik aviokompanija potvrdio je za medije kako je fotografija poslana ostalim putnicima protumačena kao moguća prijetnja bombom, te potencijalna najava onoga što bi se moglo dogoditi putnicima na samom letu ako zrakoplov poleti.

18-godišnjak: Samo sam se šalio

Posada je zatim zatražila da osoba koja je poslala fotografije ustane i izađe iz zrakoplova, no mladić nije htio ustati sve dok kapetan nije objavio kako zrakoplov neće poletjeti sve dok se ne pronađe krivac za navedeno.

18-godišnjak je ispraćen iz zrakoplova pod policijskom pratnjom, te je zbog navedenog čina izveden i pred sud. Kazao je kako nije imao loše namjere, već se samo našaliti s putnicima, također je utvrđeno da je psihički stabilan pa je očito kako nema smisla za humor.

Zrakoplov je poletio iz Rotterdama s 40-tak minuta zakašnjenja prema Zračnoj luci Zadar.




Autor:Dnevno.hr / M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.