LITRE I SUVERENISTI! ‘VLADA NE DONOSI REFORME’! Pogledajte čime se oni bave sada: ‘Mi ćemo predložiti novi zakon o fleksibilnijem tržištu rada’!

Autor: N.K

Hrvatski suuverenisti najavljuju svoj prijedlog zakona za suzbijanje neprijavljenog rada u Republici Hrvatskoj koji je prema njima posljedica nefleksibilnog zakonskog okvira zapošljavanja koji kažnjava poslodavce, a indirektno i radnike. Svoj prijedlog najavili su u priopćenju kojeg potpisuje njihov saborski zastupnik Marko Milanović Litre. 

“Hrvatski suverenisti oštro se protive najavljenim metodama rješavanja pitanja rada na crno u sklopu Nacionalnog programa za suzbijanje neprijavljenog rada u Republici Hrvatskoj, te najavljuju zakonski prijedlog kojem će cilj biti olakšavanje zapošljavanja, kao i suzbijanje neprijavljenog rada u Republici Hrvatskoj. Ministar Aladrović s ovakvim Nacionalnim programom za suzbijanje neprijavljenog rada u Republici Hrvatskoj nastavlja politiku kažnjavanja poslodavaca, a samim time i radnika”, smatraju suverenisti.

Skupo zapošljavanje

“Rad na crno u Hrvatskoj je posljedica nefleksibilnog zakonskog okvira zapošljavanja i neisplativosti u kojem se po iznimno nepovoljnim uvjetima za poslodavca, a samim time i radnika, hrvatski građani zapošljavaju. Skupo zapošljavanje je ogroman problem i teret u Hrvatskoj koji je već godinama zanemaren od strane vlasti, a ukoliko želimo ublažiti neizbježnu krizu koja nas očekuje u nadolazećoj turističkoj sezoni moramo razmišljati o načinima olakšavanja zapošljavanja”, piše u priopćenju, pa nadodaju kako je potrebno stvoriti povoljnije uvjete zapošljavanja.

Povoljniji uvjeti zapošljavanja

“U Hrvatskoj je potrebna dodatna radna snaga kako bi trenutni državni rashodi bili održivi i iz tog razloga Hrvatski suverenisti će uskoro predstaviti zakonski prijedlog koji će za cilj imati lakše dodatno zapošljavanje za radnike, povoljnije uvjete zapošljavanja za poslodavce i neposredno smanjivanje zapošljavanja na crno. Hrvatska mora raditi i na državi je odgovornost omogućiti svima koji žele raditi da rade”.

Očekuju od Vlade RH reforme, a ne bavljenje posljedicama loših zakonskih okvira
“Ovakvi programi produbljuju jaz između državnih institucija i realnog sektora. Očekujemo od Vlade RH da predlaže reforme kojima je cilj rješavanje problema na izvorištima, a ne bavljenje posljedicama loših zakonskih okvira. Hrvatski suverenisti zagovaraju partnerski odnos države prema privatnom sektoru za razliku od sadašnjeg u kojem država ima sadistički odnos prema privatnicima. Politike i način rada državnih institucija ne bi trebale i ne smiju biti kažnjavanje privatnog sektora već zajednička suradnja kako bi se došlo do optimalnog rješenja u kojem će i država i privatnik biti zadovoljni”, zaključuje se u priopćenju.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.