Foto: Jure Miskovic / CROPIX/Ilustracija

LIDL NA MUKAMA, OVAJ PROIZVOD SE MASOVNO KRADE! Lako ga je sakriti u torbu i pobjeći, ljudi se ponašaju baš besramno: ‘Broj krađa raste samo u Zagrebu’

Autor: Dnevno.hr

Policija na svojim službenim stranicama redovito obavještava o krađama u raznim trgovinama. U petak je tako PU istarska objavila da su uhićeni serijski kradljivci koji su ukrali veću količinu parfema, ali i nekih drugih artikala.

Dan nakon toga žena je u trgovini u Medulinu ukrala nekoliko boca alkoholnih pića i fizički nasrnula na djelatnicu koja ju je pokušala spriječiti u kaznenom djelu.

Brodsko-posavska policija je također uhitila tri osobe kod koji je našla 79 raznih prodajnih artikala u vrijednosti od 3.000 eura.

Kako je započela kriza, a cijene otišle gore i broj krađa je sve veći. Iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) su za N1 potvrdili da je prošle godine doista bilo više krađa u trgovinama nego godinu dana ranije.

U siječnju evidentirane 152 krađe iz trgovine

“Tijekom 2021. godine evidentirali smo 1.581 kazneno djelo krađe iz trgovina, a 2022. godine 1.844 takvih kaznenih djela. U 2021. godini razriješeno je 1.007 kaznenih djela, dok je 863 kaznena djela naknadno razriješeno. U 2022 godini razriješeno je 1.209 kaznenih djela, dok je 1.060 naknadno razriješeno”, rekli su iz MUP-a i dodali kako je u siječnju 2023. godine evidentirano 152 kaznenih djela krađa iz trgovina, a razriješeno je 98.

Novinari su kontaktirali i neke od većih hrvatskih trgovina kako bi vidjeli je li i u njima zabilježen veći broj krađa. Iz Konzuma i Kauflanda su odgovorili kako nisu zabilježili povećan broj krađa u svojim poslovnicama.

Nešto drugačija situacija je u Lidlu koji također nije zabilježio porast krađe proizvoda, no izuzetak je grad Zagreb.




“Ono što je primijećeno jest porast krađa ZG vrećica za otpad u zagrebačkim trgovinama”, kazali su iz Lidla.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.