Screenshot TikTok

Kupila u trgovini meso, kod kuće je dočekalo iznenađenje: ‘Koliko su toga danas prodali’

Autor: Ivana Jurišić

Jedna Zagrepčanka nedavno se jako iznenadila kada je nakon povratka iz trgovačkog lanca Eurospin u Dubecu otkrila da je mljeveno meso koje je kupila u toj trgovini zapravo puno manje gramaže nego što piše na deklaraciji.

O svom neugodnom iskustvu objavila je video na društvenoj mreži TikTok gdje se jasno vidi da je trgovina na vaganju od kupca ukrala pet dag po pakovanju, a to je ponovila čak u tri navrata.

“Kako nas varaju u Europsinu Dubec”, započela je svoju priču autorica ovog videa u kojem se jasno vidi da je pakovanje mljevenog mesa kojem na ambalaži piše da je teško 996 grama zapravo teško samo 973 grama, što znači da mu nedostaju dva dekagrama.

@makyzgb #eurospin #eurospindubec #mljevenomeso #prevara #lopovi #foryou #everyone ♬ original sound – MakyZGB

Brojni trikovi

“To nije sve. Kada se meso izvadi iz pakovanja onda je njegova težina 940 grama. Cijena je 4,05 eura za cijelo pakovanje, a kako sam ja kupila tri pakovanja to bi značilo da me je trgovina zakinula za 15 dag. Pitanje je koliko je mesa danas prodano”, pita se autorica videa. O ovom slučaju poslali smo upit Eurospinu, a objaviti ćemo ga čim ga dobijemo.

Trgovački lanci inače se u radu koriste brojnim trikovima da bi zavarali kupce i natjerali ih da više kupuju. Tako se kupcima često savjetuje da ne kupuju proizvode u razini očiju jer su oni obično skuplji nego slične stvari na nekoj nižoj ili višoj polici.

Važno je i dobra razmisliti kada se kupuju veća pakiranja ili pakiranja više proizvoda jer se često zna dogoditi da su skuplji nego da kupite originalni proizvod. U tim slučajevima važno je provjeriti jediničnu cijenu.
Foto: Pexels

Ne idite u kupovinu gladni

Pazite ako uz proizvod stoji natpis najbolja cijena jer često nije riječ o proizvodu na akciji. U tom slučaju provjerite kolika je cijena tog istog proizvoda na akciji.

U trgovinu je najbolje ići kad niste gladni s popisom u ruci jer ćete tako manje potrošiti. Ako kupujete na akciji, kupujte samo proizvode koji su vam potrebni, nemojte kupovati stvari koje će vam skupljati prašinu jer ćete tako samo nepotrebno potrošiti novac.
 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.