Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

KUHA SE, KUHA! Žestoka borba za čelno mjesto u Podravci: Burilović, Dalić, Markulin, Doko ili netko peti?

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

Nakon prerane smrti Marina Pucara, predsjednika Uprave Podravke, postavlja se pitanje tko će zasjesti na čelo te tvrtke.

Nekoliko dana se u javnosti spekulira tko bi mogao biti dostojna zamjena za preminulog Pucara, a Večernji list je u ponedjeljak izdvojio četiri najizglednija imena.

Kako piše taj dnevnik, navodno je predsjednik Vlade Andrej Plenković na tu temu već razgovarao s aktualnim predsjednikom Hrvatske gospodarske komore (HGK) Lukom Burilovićem. Postane li nova vodeća osoba Podravke, Burilović bi u tom slučaju u HGK ostao počasni predsjednik što znači da bi ta institucija trebala dobiti novog predsjednika ili predsjednicu. Burilović je prije dolaska na čelno mjesto HGK bio predsjednik uprave Sladorane, koja je sada u većinskom vlasništvu šećerane Viro, a nakon toga je bio pomoćnik tadašnjeg ministra poljoprivrede Petra Čobankovića.

Navodno se razgovaralo i s Martinom Dalić, bivšom ministricom gospodarstva i potpredsjednicom prošlog saziva Vlade, koja je u javnosti ostala upamćena zbog smjene na vrhuncu krize u Agrokoru.

“Ona ima impresivan životopis, znanje i iskustvo te podršku fondova koji su među moćnijim dionicima uopće u Hrvatskoj”, rekao je konzultant Drago Munjiza.

Drugi pak smatraju kako bi njezino imenovanje na čelo Podravke moglo biti politički uteg Plenkovićevoj Vladi s obzirom na skorašnje lokalne izbore.

Razgovaralo se i s Goranom Markulinom, direktorom Cromarisa, koji ostvaruje odlične rezultate pa unatoč koronakrizi ruši rekorde po rastu prihoda i prodaji ribe. Lokalna zajednica i struka bi upravo njega željeli vidjeti na čelnom mjestu koprivničkog prehrambenog diva.




Kao četvrti izgledni kandidat spominje se Davor Doko, sadašnji član uprave za financije i čovjek mirovinskih fondova u Podravci. On bi je, nagađa se, vodio do veljače sljedeće godine, kada sadašnjoj upravi istječe mandat. Munjiza kaže kako je Markulinova prednost što je iz Koprivnice te što je u jednom je razdoblju već bio član uprave Podravke, a sada ima iskustvo menadžera Adrisa, donosi Večernji list.

S obzirom na izvrsne poslovne rezultate i daljnje potencijale te kompanije, a s druge strane i pandemiju koronavirusa te razorne potrese koji su hrvatsko gospodarstvo stavili na dodatnu kušnju, očekivanja su od novog rukovodstva velika, a sigurno je to što će novi lider Podravke raditi na dobro postavljenim temeljima.




Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.