fbpx
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Korisnici hrvatske mirovine s prebivalištem u BiH trebaju popuniti potvrdu o životu i dostaviti HZMO-u

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

Korisnicima hrvatske mirovine koji imaju prebivalište u Bosni i Hercegovini, a za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem dobit će na kućne adrese tiskanice potvrde o životu za 2021. godinu, priopćio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Naime, elektroničkim putem su razmijenjeni podaci potrebni za redovitu isplatu mirovina radi sprječavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina.

“Korisnici za koje su na navedeni način razmijenjeni podaci, ne trebaju u 2021. godini dostaviti popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu. Korisnicima mirovine za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem, na kućne adrese poslane su 10. veljače 2021. tiskanice potvrde o životu za 2021. godinu”, priopćeno je iz HZMO-a.


Radi isplate mirovine iz hrvatskog mirovinskog osiguranja korisnici trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. ožujka 2021., navodi se u priopćenju.

 

Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.