Konačno je odzvonilo naknadama za opomene kojima nas ‘deru’ banke

Autor: D.G.

Hrvatska narodna banka intenzivno radi na reviziji bankarskih naknada te će ovih dana iznijeti novosti.

Čini se da je odzvonilo praksi obračunavanja visokih troškova opomena na neplaćene račune, koje su u Hrvatskoj postale redovna praksa. To uključuje i učestala slanja opomena potrošačima vezano uz bankarske kredite, a kako stoje stvari, prve će se snižavati pojedine naknade koje Financijska agencija naplaćuje u ovrsi na novčanim sredstvima.

Bankarske opomene za kredite ne bi smjele biti sredstvo zarade, rečeno je na skupu ‘Opomena – blokada – kako izići iz začaranoga kruga’ održanom u Ministarstvu gospodarstva. Premda tamo nije bilo predstavnika Hrvatske narodne banke, iznešen je ključni podatak da HNB kao regulator intenzivno radi na reviziji bankarskih naknada te će ovih dana iznijeti novosti. Istodobno je predstavnik Ministarstva financija najavio da taj resor kreće u promjene svojeg pravilnika koji regulira visinu Fininih naknada.


Pogledajte kako nas banke ‘deru’: Fotokopiranje, naknade…

IKONOGRAFIKA: Evo kako nas pljačkaju putem ovrha

Dr Kulić: Hrvatska je bankrotirala, pa bankama kao žrtvu prinosi svoje građane




Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.