fbpx
Pixabay

KONAČNO! Izravni letovi tri puta tjedno iz New Yorka za Dubrovnik

Autor: S.P.

Jedna od najvećih američkih aviokompanija United Airlines pokreće direktnu liniju između Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske!

United Airlines sa sjedištem u Chicagu ima 8 hubova u SAD-u, pri čemu je najveći onaj u Chicagu.

Letove prema Dubrovniku pokrenut će iz New Yorka (Zračna luka Newark, EWR) gdje kompanija ima više od 68 posto udjela u cjelokupnom prometu, objavio je Croatian Aviation.

Dubrovnik je najposjećenije odredište američkih turista

Nakon što je American Airlines zbog globalne pandemije trajno ukinuo liniju Philadelphia – Dubrovnik, Hrvatska će ponovno imati direktnu vezu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Iako se o direktnim letovima prema Americi govorilo doslovno godinama, realizacije direktnih letova prema Zagrebu nije bilo, pandemija je dodatno otežala uvođenje ove linije.

Osim direktnog leta prema New Yorku, United će putnicima iz Dubrovnika ponuditi niz destinacija u ostatku SAD-a i u Južnoj Americi s jednim zaustavljanjem u New Yorku.

Uvođenje redovnog direktnog leta između Hrvatske i SAD-a nikako nije iznenađenje. U Hrvatskoj je u 2019. godini bilo više od 620 tisuća američkih gostiju koji su ostvarili više od 1,5 milijuna noćenja, a Dubrovnik je definitivno najposjećenija destinacija američkih turista.

Letovi kreću tri puta tjedna počevši od 8. srpnja

Robna razmjena je također vrlo bitna, u 2019. godini Hrvatska je u SAD izvezla roba i usluga u vrijednosti većoj od tri milijarde kuna, dok smo uvezli robe u vrijednosti većoj od milijardu kuna. Osim američkih turista, valja istaknuti i podatak kako u SAD-u trenutno živi oko milijun i 200 tisuća Hrvata i njihovih potomaka, od čega najveći broj u Chicagu, oko 150 tisuća.

Uzmemo li u obzir hrvatsko iseljeništvo u SAD-u, broj američkih turista u Hrvatskoj te robnu razmjenu, linija United Airlinesa između Dubrovnika i New Yorka ima velike šanse za uspjeh.
United će prema Dubrovniku prometovati već od 8. srpnja ove godine s tri tjedna leta. Polasci iz New Yorka planirani su ponedjeljkom, srijedom i subotom, a povratak iz Dubrovnika dan kasnije.

Na letovima prema Dubrovniku prometovat će zrakoplovi tip B767-300 koji imaju kapacitet od 30 sjedala u business klasi, 49 u premium economy i 135 u ekonomskoj klasi!

Autor:S.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.