Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

KOLIKE BOŽIĆNICE DAJU HRVATSKE TVRTKE? U jednoj su za radnike pripremili 10.800 kuna

Autor: Dnevno

Nakon uspješnog turističke sezone, mnoge su se tvrtke vratile u normalu, i odlučile svojim radnicima isplatiti izdašne božićnice za 2021., piše Večernji list.

Valamar je svojim djelatnicima u prosincu odlučio isplatiti 13. plaću kao i dodatne nagrade – božićnicu, dar djeci, jubilarne nagrade i da u naravi u sveukupnom iznosu od 5.000 do 7.800 kuna neto koje će primiti više od 2500 djelatnika.

S obzirom na nedostatak radnika u turističkom sektoru, isplata 13. plaće je jedna od mjera koje su u Valamaru pokrenuli kako bi zadržali svoje radnike i kako bi se kvalitetno pripremili za sljedeću turističku sezonu. U Valamaru će božićnicu isplatiti i stalnim sezoncima i sezoncima ovisno o duljini trajanja ugovora o radu u 2021. godini.

Bogate božićnice dobiti će i radnici hotelske grupacije Jadran. Njima će ove godine biti isplaćeno 2.000 kuna nagrade te božićnica u visini 3.000 kuna, kao i dar za djecu u visini 600 kuna.

Jedan od rekordera po pitanju božićnica je Atlantic grupa koja će svojim radnicima dati prigodnu nagradu od 4.500 kuna neto, dok DM, najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj već 12 godina zaredom, nagrađuje stimulacijom u visini prosječne mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika. O kolikom iznosu je riječ dovoljno govori činjenica da je prosječna plaća prodavača u DM-u u ovoj godini iznosila 10.787,52 kune.

Nagrada za radne rezultate

Franck je zaposlenicima osigurao 2.000 kuna božićnice, Rasco 2.200 kuna, Iverpan 2.000 kuna. Trgovački lanac Pevex radnicima daje 1.200 kuna božićnice, a IKEA 1.500 kuna neto.

U Lidlu će radnicima dati 2.500 kuna, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje od 300 kuna. Uz božićnicu, svaki je zaposlenik Lidla dobio i prigodan blagdanski paket, a svako dijete zaposlenika do 15 godina poseban poklon za svetog Nikolu.




U Kauflandu zaposlenici na nerukovodećim pozicijama dobivaju poklon-bon u vrijednosti 2.500 kuna, poklon-paket s prigodnim proizvodima, a s plaćom za studeni dobivaju i nagradu za radne rezultate koju taj trgovački lanac isplaćuje dva puta godišnje u iznosima od minimalno 2.500 kn. U Loniji će radnici dobiti 1.500 kuna.

McDonaldsovi radnici će od 1. prosinca dobiti povećanje plaće za prosječno 10.3 posto, ovisno o poziciji, a za božićnicu će dobiti 1.000 kuna.

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.