Foto: Pixabay/Ilustracija

Keramičar iz Hrvatske objavio kako stvarno stoje stvari: ‘Evo koliko zaradim mjesečno’

Autor: I.G.

Na popularnom subredditu “financije” jedan korisnik privukao je veliku pažnju kada je objavio okvirni izračun zarade keramičra koji postavi 170 kvadrata keramike mjesečno.

Kako ovaj se navodi u objavi, za postavljanje keramike naplaćuje 20 eura po kvadratnom metru, a u izračunu je naveo troškove koje mora podmiriti na mjesečnoj razini, a najveći trošak predstavlja mu kombi, no nakon otplate taj trošak mu se značajno smanjio. U računici je naveo porez, doprinose, registraciju opremu, “namete”, gablec i gorivo.

Kako navodi, ukupni mjesečni troškovi u 2023. godini iznosili su 1321.53 eura, no kada je otplatio kombi smanjili su se na 821.53 eura. Tako mu se zarada na mjesečnoj razini povećala s 2078.47 eura u 2023. godini na 2578.47 eura u 2024 godini.

Okvirni izračun zarade keramičaka koji postavi 170 m2 keramike na mjesec i računa istu po 20€/m2.
byu/puskarnovak infinancije

‘U Dalmaciji su skuplji’

Ova objava potaknula je lavinu komentara na društvenoj mreži: “U Dalmaciji nema šanse da ćeš naći majstora za 20 eura po kvadratu, barem 30-40”, napisao je jedan korisnik, a drugi se nadovezao:

“Da, i u Zagrebu je kaotična situacija. Županije u kojoj ja radim kao ing gradilišta (Varaždin, Krapina, Čakovec) cijene se kreću od 16-22€, ali na količinu bar 100m2… Razumljivo je da je na kupaoni npr 30€/m2 ali tamo ima i 60% više rezanja, a na tome se gubi najviše vremena”, napisao je korisnik.
Jednom korisniku zapelo je za oko što je osoba koja je izradila izračun naveo da mu na opremu odlazi 200 eura mjesečno, a ubrzo je dobio odgovor: “U opremu spada potrošni materijal prilikom izrade keramike, te raznorazni alat koji se kupuje “one time”, ali se trošak raspodijeli kroz više mjeseci- 200€ je procjena koju sam dobio od svojih kooperanata. Neki mjesec je više, neki manje”, napisao je redditor koji je izradio objavu.

Foto: Pixabay/Ilustracija

‘Računaj knjigovodstvo 200€ mjesečno’

“Mislim da ti fali i trošak za opremu na početku, ako ide raditi onda već ima opremu, rezač, brusilica, rezne, itd. Staviš nekih 500€ na početku”, napisao je korisnik u odgovoru na komentar, a uskoro je dobio odgovor: “Slažem se. Vjerovao ili ne, ljudi koji su otvarali preko poticaja, kupili su i do 5000€ u alatu”, napisao je redditor koji je izradio objavu.

Poznati lanac preuzima posrnulog hrvatskog diva: Spominju se brojne vrijedne nekretnine
“Računaj knjigovodstvo 200€ mjesečno”, napisao je jedan korisnik reddita, a keramičar mu je odgovorio: “Poznanik ima paušalni obrt. Kaže da je računovodstvo cca 30€ mjesečno za jednu plaću i sam si radi izlazne račune, pa je ovo kao procjena prema gore”.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.