fbpx

KAKO SU DVIJE SESTRE DRMALE POREZNOM UPRAVOM: Ljubavnim igrama ‘zaslužile’ položaj pa ucjenjivale Šuvaka!

Autor: I. Babić

Iako se sestre prikazuju kao vrlo bogobojazne, svojim ponašanjem su pokazivale upravo suprotno. Poznate su po raskalešnemom životu i ljubavnim aferama s oženjenim muškarcima. Sumnju je uvijek izazivala činjenica da uz skromne plaće državnih službenica posjeduju više stanova, voze skupe autmobile i nose brendiranu skupu odjeću. Vrlo često bi si priuštile turistička putovanja po inozemstvu.

Dvije samozatajne sestre i ljubavnice Marčeta osvetnički drmaju Poreznom upravom. Jedna od sestara, Ana Marčeta, danas se prikazuje kao moralna vertikala, ali istina je “voda duboka” pa ovdje donosimo priču koja baca pravo svjetlo na sestre.

Stanje u jednom od stupova stabilnosti hrvatske države – Poreznoj upravi stanje je katastrofalno. Takvo stanje uzrokovano je nesposobnim SDP-ovim kadroviranjem, koje je toliko loš da je jedan Boris Šuvak mogao, ni iz čega, postati šef Porezne uprave. Šuvak je, prije dolaska u Zagreb, godinu dana radio kao šef Porezne uprave u Dubrovniku, a prije toga kao pravnik u korčulanskom komunalno poduzeću Hober. Zanimljivo je da je Šuvak, rođeni Zeničanin, radio u općini Zenica sve do 1994. godine kada doseljava na Korčulu. Šuvak je vodio Poreznu upravu godinu dana 2014. i 2015., nakon čega je smijenjen i postavljen za pomoćnika ministra financija.

Nesposoban i nedorastao ovoj odgovornoj funkciji, Šuvak se u poslu oslonio na sestre Marčeta, Anu i Antoniju. Šuvakovim dolaskom na čelo Porezne, sestre Marčeta su se tamo, na zgražanje ostalih zaposlenika, ponašale kao apsolutne vladarice, što ne čudi ako se zna ljubavna pozadina Šuvaka s jednom od sestara. No, ljubav je varljiva pa je Šuvak u jednom trenutku postao žrtva ucjena i pritisaka ambicioznih sestara.


Upućenijoj javnosti je poznato da se Šuvak o svojim problemima vrlo rado jada i priča u raznim društvima pa nije čudo da je priča o sestrama Marčeta izašla daleko izvan okvira Porezne uprave.

No, krenimo redom. Boris Šuvak, kao kadar SDP-a, 2013. godine dolazi na čelo dubrovačkog područnog ureda Porezne uprave. Tamo u ispomoć iz Zagreba dolazi Ana Marčeta. Iz ljubavi ili interesa Ana Marčeta započinje ljubavni odnos sa svojim šefom Šuvakom. O psihičkoj stabilnosti Ane Marčete pričalo se po Dubrovniku kada je to ljeto napravila nered u hotelu u kojem je odsjedala, a što je Šuvak prikrio koristeći svoje veze u lokalnoj policiji.

Dolaskom Šuvaka na čelo Porezne uprave 2014. godine kreće i uspon u karijerama sestara Marčeta. Ana Marčeta postaje voditeljica Službe za nadzor u zagrebačkom uredu Porezne, a na njezin pritisak Šuvak za svoju pomoćnicu imenuje njezinu sestru Antoniju Marčetu.

Antonija u Poreznu dolazi iz Carinske uprave u koju ju je zaposlio kontroverzni Pavao Batinić s kojim je bila u ljubavnoj vezi. Pavao Batinić poznat je kao “šef protokola” i prijatelj Mladena Barišića, a upravo se Batinića povezivalo sa “pranjem” milijuna kuna koje je Barišić izvukao preko Fimi medije.

Zaposlenici Porezne uprave ostali su zaprepašteni ovim imenovanjima. Sestre Marčeta, k tome, nisu ni zadovoljavale uvjete postavljanja na te funkcije. Nije stoga čudno da su vrlo brzo postale predmet niza pritužbi, zbog nepropisnog napredovanja, neprimjerenog ponašanja prema strankama te proganjanja kolegica i kolega u Poreznoj. Uz to, koristeći “vrlo dobar” odnos sa Šuvakom, Ana Marčeta je iz zagrbačke ispostave izravno dogovarala aranžmane sa šefom Porezne.

Iako se sestre prikazuju kao vrlo bogobojazne, svojim ponašanjem su pokazivale upravo suprotno. Poznate su po raskalešnemom životu i ljubavnim aferama s oženjenim muškarcima. Sumnju je uvijek izazivala činjenica da uz skromne plaće državnih službenica posjeduju više stanova, voze skupe autmobile i nose brendiranu skupu odjeću. Vrlo često bi si priuštile turistička putovanja po inozemstvu.
Uz raskošan i raskalašen život, sestre Marčeta su se hvalile svojim vezama u politici i Crkvi. Kao političke veze spominjale su Ljubu Jurčića i guvernera Borisa Vujčića.

Nesposobni Šuvak očito je u sestrama Marčeta zagrizao veći zalogaj negoli je mogao progutati. One su ga stalno pritiskale i ucjenivale za razne usluge. To je bilo Šuvakovo opravdanje zašto se dao izmanipulirati s njihove strane. Za svoje opravdanje Šuvak je tvrdio da ima dokaze u formi sačuvanih SMS poruka koje je razmjenjivao s Anom Marčetom.

Ispravak netočnih navoda objavljujemo u cijelosti.
Autor:I. Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.