Foto: Davor Pongracic / CROPIX

JURČIĆ UPOZORIO HRVATE: ‘Euro je dobar za one s velikom plaćom, strani kapital, trgovce i banke’

Autor: Dnevno.hr

Političar i ekonomski analitičar Ljubo Jurčić na N1 televiziji govorio je o inflaciji, gorivu, euru i tiskanju novca.

“Malo će nas deformirati turistička sezona, kod nas su usluge jeftinije. Kad taj proces prođe, mi krajem sedmog mjeseca ulazimo u mehanizam, možemo od desetog mjeseca očekivati da će doći do smirivanja cijena.

Pitanje je u višoj sili kakvu politiku voditi, morate imati dovoljno energije, hrane i lijekova, tada se ne pita cijena i štampa se novac i tu je problem što mi nećemo imati vlastitu valutu”, rekao je Jurčić.

Ne miriše na pozitivu

Na pitanje zašto Hrvatska ni u ranijim krizama onda nije ubrzano tiskala novac, jer je imala vlastitu valutu, prekaljeni ekonomski političar kaže:

“Nismo to radili zato što je tečajna politika, monetarna politika u interesu stranog kapitala i trgovaca, a ne domaćih, i zato mi idemo prema dnu Europe i zato je moja sadašnja poruka ta da će Hrvatska biti stabilna na dnu Europe. Imat ćemo super kreditni rejting jer nećemo biti zaduženi, ali nećemo biti ni bogati. Neće nas nitko moći ugroziti.”

Upozorenje:

“Inače, euro je dobar za obične građane ako imaju veliku plaću, za strani kapital, trgovce i banke, ali za hrvatsku proizvodnju sigurno nije”, zaključio je Ljubo Jurčić.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.