fbpx
Foto: Guliver

JESU LI ISKORISTILI PRILIKU I PREKRŠILI ZAKON? Pokrenuli postupak protiv velikog trgovačkog centra

Autor: Dnevno.hr

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u ponedjeljak je na svojim stranicama objavila kako je pokrenula upravni postupak protiv trgovačkog lanca ULTRA GROS d.o.o. radi utvrđivanja je li taj kupac iskorištavanjem značajne pregovaračke snage nametao nepoštene trgovačke prakse svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

“AZTN je navedeni postupak pokrenuo po službenoj dužnosti, budući da je u postupku istraživanja tržišta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te provjere usklađenosti poslovanja kupaca s odredbama Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), među kojima je i ULTRA GROS d.o.o., utvrdio postojanje indicija da je taj kupac u svom poslovanju postupao protivno odredbama ZNTP-a”, stoji u njihovom priopćenju.

Obvezni utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti

Pokretanje samog upravnog postupka protiv pojedinog kupca ne znači nužno utvrđenje povrede ZNTP-a, obavještavaju iz AZTN-a, već je u pokrenutom upravnom postupku AZTN obvezan utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.


Slijedom navedenoga, AZTN će u predmetnom upravnom postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa kupca ULTRA GROS d.o.o. s njegovim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te će tek nakon potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku.

Po okončanju postupka, AZTN će odluku objaviti na svojim stranica, a do okončanja procesa ne mogu komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.