
U srcu Istre prodaje se preslatka mala kuća za 15 tisuća eura: ‘Nemoj djedovinu za te pare’
Slavni kuhar Jamie Oliver, koji je poharao svijet kulinarstva i uveo neke nove trendove, kako se čini, uskoro otvara restoran u Beogradu. Sada se u potrazi za radnicima u novom lokalu osobono obratio ljudima u Srbiji.
“Zdravo, dragi ljudi. Pozdrav od Jamieja Olivera. Imam sjajne vijesti za vas. Otvaramo naš prvi restoran u Srbiji u prelijepom Beogradu. Moj tim i ja tražimo prave ljude da dođu i pridruže se našem timu. Ako gajite strast prema hrani i ugostiteljstvu i ako želite biti dio sjajnog tima kome je stalo do vašeg razvoja i zadovoljstva, prijavite se što prije”, istakao je na snimci objavljenom na službenoj stranici njegovog novog restorana.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Kako stoji u oglasu, Oliver za svoj restoran u Beogradu traži radnike za brojne poslove: kuhare, zamjenika šefa kuhinje, glavnog kuhara, barmene, menadžere, direktora logistike, generalnog menadžera, konobare, hostese i pomoćno osoblje. Također je istaknuto, jedino što treba napraviti jeste sa sobom ponijeti svoj CV i s njim doći u prostorije budućeg restorana u četvrak, 9. studenog od 12 do 20 sati. Zanimljivo, ključnu informacija nije objavljena, a to je plaća.
Kuhari bježe iz Hrvatske: U ovoj zemlji im nude 2.400 eura i božićnicu
Podsjetimo, Jamie Oliver je uz Gordona Ramsayja najpoznatiji britanski kuhar. Izdao je čak 25 kuharica, a u više navrata je čak bio prisiljen zatvoriti nekoliko svojih restorana zbog financijskih poteškoća. Prije par godina podijelio je pak podijelio dugo čuvanu tajnu savršeno pečenog pileta. Istaknuo je da će pileće meso biti najsočnije ako ga (vjerovali ili ne) prethodno namočite u mlijeku.
“Mliječne masti će omekšati meso i učiniti da postane sočnije nego što ste mogli zamisliti”, tvrdi ova svjetska, kulinarska zvijezda. Također, dao je savjet i za hrskavu koricu; nju ćete dobiti ako pile premažete mješavinom maslaca i maslinovog ulja, pa ga pržite sve dok ne budete zadovoljni karamelizacijom kože.
Tek nakon što korica ne bude bar malo propržena, pile treba staviti u pećnicu na pečenje. A evo i recepta za njegovo aromatično, slasno pile za koje tvrdi kako ćete ga od sada praviti samo na taj način:
jedno pile od 1,5 kilograma
pola litra mlijeka
dva limuna
10 češnjeva bijelog luka
malo cimeta
sol i papar po želji
maslinovo ulje
šaka žalfije
Priprema
Pile dobro posolite, popaprite i premažite ga maslinovim uljem, ali i sa malo maslaca. Propržite pile sa svih strana u dubljem loncu na malo maslaca sve dok korica ne postane zlatno-žuta. Izvadite pile iz lonca i ocijedite ga od ulja. Stavite ga u posudu za pečenje, ali dodajte cimet, žalfiju, koru limuna i neočišćene češnjeve bijelog luka, te mlijeko. Pecite oko 90 minuta, pa poslužite uz željeni prilog
U srcu Istre prodaje se preslatka mala kuća za 15 tisuća eura: ‘Nemoj djedovinu za te pare’
Filipović zadovoljno trlja ruke: ‘BDP u Hrvatskoj raste po najvišoj stopi u cijeloj EU’
Kava ih košta kao suho zlato, a prijeti novo poskupljenje: Piju je i više od Hrvata
Ima se, može se: Evo što sve posjeduje novi Plenkovićev šef HEP-a