Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Izvučen Eurojackpot u vrijednosti od 120 milijuna eura: Evo gdje je novac na kraju završio

Autor: Dnevno.hr

Deseci milijuna ljudi u Europi strepilo je pred malim ekranima. Naime, sinoć je održano izvlačenje Eurojackpota u kojemu je glavni dobitak iznosio 120 milijuna eura. Izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 te dva euro broja 1 i 3. Sretnici iz njemačke savezne države Sjeverne Rajne-Vestfalije i Slovenije odigrali su tu kombinaciju brojeva i osvojili glavni dobitak kojeg će podijeliti.

To znači da će svakome od njih na račun sjesti čak 60 milijuna eura. Nijemac i Slovenac su ovime postigli nemoguće, jer su šanse za osvajanje Eurojackpota jedan naprema 140 milijuna. Osim glavnog dobitka, po 3,4 milijuna eura otišlo je na dvije adrese u Njemačkoj, Poljskoj i Češkoj.

Hrvati su, barem sudeći prema našoj anketi, itekako bili zainteresirani za igranje Eurojackpota, pogotovo s ovako velikom nagradom. Mnogi od njih su već imali plan što bi učinili da su osvojili 120 milijuna eura.

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Jedan osvojen Eurojackpot u Hrvatskoj

“Kupila bih negdje komad šume i tamo napravila kućicu”,”Ne bih dozvolio da itko od mojih susjeda bude siromašan pa bih se preselio na Pantovčak”, “Kupio sebi predsjedničke izbore”, “Poklonio bih Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja”, “Kupio bih igrače za Hajduk”, “Prebacio se u legalno i više nikad u zatvoru ne bi završio”, “Upoznao bih tisuće i tisuće ‘rođaka’ i obiteljsko stablo još od stoljeća sedmog”, bili su maštoviti naši čitatelji.

Posljednji dobitak od 120 milijuna eura osvojila je jedna Norvežanka u siječnju ove godine. Pri preuzimanju nagrade je rekla da će veliki dio novca podijeliti s obitelji, ali će dosta i putovati. U Hrvatskoj je glavni zgoditak osvojen samo jednom. Jedna je Zagrepčanka 2014. godine osvojila 131 milijun kuna (17.386.687,90 eura). Eurojackpot je tada odigrala prvi put, a listić je uplatila online dvije minute prije isteka roka.

Ipak, treba reći kako Hrvati ne trebaju biti razočarani. Naime, dobitak 4+2 na Eurojackpotu u iznosu od 6.455,10 eura osvojio je igrač iz Punta na Krku, dok je 6000 eura u igri Joker osvojio jedan Osječanin. Glavni dobitak u sljedećem izvlačenju Eurojackpota, već u petak, iznosi 10 milijuna eura.

Hrvatica rekla što će napraviti ako osvoji 120 milijuna eura: ‘Bit će to dioba do zadnjeg novčića’Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.