fbpx
Ilustracija Photo: Profimedia

IZRAVNE ZRAKOPLOVNE LINIJE Uskoro avio linije prema novoj berlinskoj zračnoj luci

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik ovog će ljeta imati izravnu avioliniju prema novoj berlinskoj zračnoj luci.

Eurowings je u svom redu letenja za predstojeću ljetnu sezonu najavio četiri linije kao nove, iako su gotovo sve spomenute hrvatske zračne luke ranije imale vezu prema zračnoj luci Berlin Tegel.

No, s obzirom na to da je ta zračna luka zatvorena, promet prema Hrvatskoj prebacit će se u novu zračnu luku te će po prvi puta četiri hrvatska grada biti direktno povezana s novom zračnom lukom Berlin Brandenburg, objavio je Croatian Aviation.

Prva će s prometom krenuti linija Berlin – Split – Berlin, pred blagdan Uskrsa. Početak sezone označit će let u subotu, 3. travnja.

Kompanija planira na ovoj liniji prometovati sve do 30. listopada, svake subote, a od 1. lipnja broj tjednih letova porasti će na dva, naime, uvodi se dodatni let utorkom. U navedenom razdoblju Eurowings će između Splita i Berlina obaviti preko 50 povratnih letova i na tržištu u oba smjera ponuditi više od 17.500 sjedala.
Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A319 i A320, kao i na svim drugim linijama prema Hrvatskoj.

Linija Berlin – Dubrovnik – Berlin krenut će s prometovanjem 9. svibnja i prometovat će sve do kraja ljetnog reda letenja, 24. listopada. Dostupan je jedan let tjedno, svake nedjelje, pa će Eurowings u sezoni ponuditi oko 8.200 sjedala na ovoj liniji.

Linija Berlin – Rijeka – Berlin u prometu će biti od 15. svibnja do 30. listopada, također jednom tjedno, subotom. Planirana su 26 povratna leta čime Eurowings na tržištu trenutno nudi više od 8.500 sjedala između Berlina i Kvarnera!
Linija Berlin – Zadar – Berlin najavljena je od 22. svibnja do 30. listopada, također će prometovati jednom tjedno, subotom. 25 najavljenih povratnih letova garantira preko 8.200 sjedala na tržištu u oba smjera.

Podsjećamo, Eurowings je u ljeto 2019. godine prometovao iz Berlina (ZL Tegel) prema gotovo svim zračnim lukama u Hrvatskoj, u ljetnoj sezoni 2020. kratko je prometovala tek linija Berlin – Split – Berlin, a prema trenutnim najavama hrvatske će zračne luke s ovom aviokompanijom ponovno direktno biti povezane s novom zračnom lukom Berlin Brandenburg.

Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.