Foto: Pixabay

IZ BANKE GRAĐANIMA POSLALI ‘ČESTITKU’: Naknade poskupile čak i umirovljenicima, evo koliko ćete više platiti

Autor: Dnevno.hr

Erste banka od 1. veljače povećava naknade na dio usluga. Ovaj put su loše prošli i umirovljenici. Naime, poskupljuju neke opće naknade poput vođenja tekućeg računa za umirovljenike, i to sa 4 na 5 kuna mjesečno, ali i naknade online bankarstva, odnosno plaćanja putem Ersteove nove aplikacije George, piše Novi list.

Promjene se mogu naći na webu banke,  u okviru Izvatka iz Odluke o naknadama za usluge u poslovanju s građanstvom, dok su korisnici Georgea informaciju dobili tim putem.

U svakom slučaju,  banka prvo obavještava klijente da će od 1. veljače mjesečnu naknadu za vođenje tekućeg računa s prometom za umirovljenike platiti 5 kuna umjesto dosadašnjih 4 kune, osim ako tijekom mjeseca nije bilo prometa po računu, jer iz banke kažu da se naknada tada neće obračunati. Isto tako, ako klijent ima ugovorenu uslugu SEPA izravnog terećenja, ustvari trajni nalog, za svako tako izvršeno terećenje platit će 3 kune umjesto dosadašnje 2 kune.

Veće cijene idu i za plaćanje obveza u kunama u poslovnicama putem kreditnog transfera. Tako će se ubuduće morati izdvojiti naknada u visini 1,5 posto iznosa obveze (minimalno 10 kuna, maksimalno 100 kuna), umjesto dosadašnjeg iznosa naknade kreditnog transfera od 1,5 posto (minimalno 8 kuna, maksimalno 75 kuna).

Iz banke klijentima prvo poručuju da “uz usluge online bankarstva George svoje obveze mogu plaćati jednostavnije, brže, gdje god se nalazili i uz znatno nižu naknadu nego u poslovnici”, a da bi onda naveli primjere gdje usluge vezane uz George ustvari – itekako poskupljuju.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.