fbpx

IPAK SE KREĆE! Bluesun grupacija prilagođava se epidemiološkim mjerama i prihvaća goste

Autor: S.P.

Nedavno prodana hotelska grupacija Bluesun Hotels&Resorts iz kompanije Sunce hoteli za uskrsne blagdane otvara dva hotela, i to u Supetru i u Mariji Bistrici, te kamp u Starigradu Paklenici.

Ostale hotele planira otvoriti do kraja travnja te za prvosvibanjske praznike. Tada se očekuje dolazak većeg broja gostiju, najavili su iz te tvrtke.

Pod brendom Bluesun Sunce hoteli nalazi se 11 hotela na Jadranu i to na Makarskoj rivijeri i otoku Braču te jedan kamp.


Za Uskrs planiraju otvoriti u Supetru na Braču hotel Amor te hotel Kaj u Mariji Bistrici, koji inače radi cijele godine.

“Otvaranje hotela u ostalim destinacijama predviđeno je za kraj travnja odnosno za prvosvibanjske blagdane i tada očekujemo i veću potražnju. Cijela predsezona je pod velikim utjecajem aktualne epidemiološke situacije kod nas i na našim najvažnijim emitivnim tržištima te je uistinu nezahvalno prognozirati volumen s obzirom na restrikcije putovanja koje su trenutno na snazi”, rekao je za Hinu Stjepko Šošić, direktor upravljanja prihodima Bluesuna.

S obzirom na epidemiološku situaciju najviše turista očekuju s bližih tržišta tzv. auto destinacija. Predviđa se i nastavak trenda povećanja dolazaka domaćih gostiju.

Najviše gostiju doći će u last minute aranžmanima

“Svjesni smo i spremni da će se u last minute-u realizirati velik dio rezervacija, ali vjerujemo i da će fleksibilni uvjeti rezerviranja u kombinaciji s kvalitetom hotela, atraktivnim destinacijama, bogatom ponudom i visokom razinom sigurnosti u hotelima biti presudni u donošenju odluka gostiju i više od same visine cijene”, istaknuo je Šošić.

Dodao je kako se u njihovim hotelima još prošle godine uveo interni Bluesunov covid protokol koji se nadopunjuje i mijenja u skladu s mjerama i preporukama Zavoda za javno zdravstvo.

Taj protokol uključuje nošenje maski u hotelima (osim za vrijeme konzumacije hrane i pića), smanjenjen broj osoba na bazenima, veće razmake među stolovima i ležaljkama te redovno dezinficiranje svih prostora i soba.
Hranu gosti neće uzimati sami nego će ih s buffet pultova posluživati kuhari, a imaju i protokol u slučaju da se netko od gostiju razboli, kao i edukaciju za zaposlenike oko svih donesenih i mjera kojih će se pridržavati.

Govoreći o zapošljavanju sezonskih radnika, Hrvoje Veselko, predsjednik Uprave Sunce hotela je rekao kako će to “ovisiti o dinamici otvaranja pojedinih hotela na destinacijama”.

“Ako postignemo punu popunjenost, njihov će broj ponovno doseći otprilike 1100, koliko smo ih imali i u prošlim uspješnim sezonama. Tome se svi nadamo i ove godine”, rekao je Veselko.
Autor:S.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.