fbpx

Ingra pred stečajem, Arena Zagreb odlazi ‘na bubanj’?

Autor: D.G.

Ukoliko uskoro ne sanira dug, Ingra će u stečaj, a njezina imovina na bubanj. Najvredniji dio imovine svakako je Arena Zagreb koju je Ingra financirala i sagradila te potom iznajmila Gradu Zagrebu i državi.

Jedno od nekad najvećih i najuspješnjijih poduzeća – zagrebačka Ingra – na korak je od stečaja. Naime, jučer je istekao rok od 60 dana neprekinute blokade Ingrinih računa, a to znači da sada svaki vjerovnik te kompanije može pokrenuti stečajni postupak, piše Večernji list.

Prihodi Ingre prošle su godine iznosili oko 281 milijun kuna, što je čak četiri puta manje nego 2008. godine. Pritisnuta tim padom prihoda te sve težom naplatom vlastitih potraživanja, Ingra se proteklih godina suočila s znatnim gubicima, To je rezultiralo situacijom da tvrtka dva mjeseca ne može otplatiti dug od 1,8 posto svog godišnjeg prihoda. Ukoliko se taj dug uskoro ne sanira, Ingra će u stečaj, a njezina imovina na bubanj. Najvredniji dio imovine svakako je Arena Zagreb koju je Ingra financirala i sagradila te potom iznajmila Gradu Zagrebu i državi.


Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.