fbpx

Imate problema u kući s prekomjernom vlagom i plijesni? Imamo konkretan savjet i preporuku kako trajno riješiti navedene probleme

Autor: Dnevno.hr

U Hrvatskoj ima mnogo stambenih i poslovnih prostora koji se susreću s navedenim problemom i ljudi još uvijek ne znaju kako pravilno riješiti takve probleme s viškom vlage i tvrdokornom plijesni koja nastaje kao posljedica zanemarivanja. Vlaga i pllijesan štete našem zdravlju, jer ako smo joj dulje izloženi, može ozbiljno ugroziti naše zdravlje.

Svi smo mi u vlastitom domu ili kod prijatelja vidjeli ružne crne mrlje po uglovima prostorija te zidovima. Prekomjerna vlaga i plijesan su tvrdoglavi problemi; jedna se vrsta vlage javlja uglavnom zimi, a druga tijekom cijele godine. Sanacija vlage i plijesni, koja je nastala uslijed vlage na zidovima u stambenim prostorima, mora se poduzeti promišljeno i profesionalno da bi se riješila dugoročno.

Bilo da se radi o novogradnjama ili adaptacijama starijih zgrada – u svim slučajevima Lunos ventilacijski sustavi će se pokazati kao prikladno rješenje.


Decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice. Time ćete postići optimalnu razinu vlage u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšati kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

Jasna vizija: kvalitetno, zdravo i svježe okruženje za život

Maja Curavić, vlasnica restorana „Table for two“, Brodarica

Problem s vlagom bio je prisutan u donjem dijelu kuće koji je podijeljen u tri stambene cjeline, a najviše u kupaonskim prostorima. Kad smo vidjeli pojavu gljivica na zidu u kupaoni, znali smo da moramo hitno naći rješenje kako bi spriječili širenje. Sve smo probali, kratkoročna rješenja kao što je premaz tog dijela zida posebnim sredstvima, češće provjetravanje prostorije i sl., ali svaki put bi se gljivice vratile te se niti jedno od tih rješenja nije pokazalo kao učinkovito.

Maja je riješila probleme u sve tri stambene cjeline

 

Znali smo da nam treba neko trajno rješenje te smo krenuli pretraživati informacije na internetu. Tijekom pretraživanja naišli smo i na Lunos rješenja. Tim stručnjaka Lunosa došao je pogledati kuću. Brzo smo pronašli zajednički jezik i dogovorili kako će se ugradnja odvijati.

Lunos montaže diljem Jadrana

 
Ugradnja ventilacijskih sustava pokazala se kao pun pogodak. Dokazala se obećana energetska učinkovitost, razina vlage i CO2 se konstantno održava na optimalnoj razini zahvaljujući ugrađenim automatskim sustavima za kontrolu vlage i kvalitete. A najvažnije od svega ,od ugradnje, već 8 mjeseci, nemamo problema s vlagom u niti jednom obliku te smo napokon riješili problem gljivica u kupaoni.

Krešimir, Zagreb

Moja obitelj I ja uselili smo u kuću iz 2003. godine te je kuća već bila energetski učinkovita sa ugrađenim visokokvalitetnim prozorima. Dodatno smo tijekom renovacije izolirali neke dijelove kuće hidroizolacoijom prilikom dogradnje terase. Nakon toga, u vrlo kratkom roku, počeli su problemi. Mnogobrojna obitelj I svakodnevne aktivnosti poput pranja suđa, kuhanja, tuširanja pranja I sušenja veša rezultirale su pojavom kondenzata odnosno vlage, a posljedično I plijesni I gljivica u nekim dijelovima kuće. Prozori I cjelokupna izolacija onemogućili su protok zraka I kuća jednostavno nije “disala”.
Krešo je spriječio stvaranje plijesni u svom domu

 

Raspitivanjem na sve strane sam saznao da postoji ventilacijski sustav koji radi na osnovi rekuperacije zraka te sam odmah krenuo detaljno istraživati I tako došao do Lunos ventilacijskog sustava. Istraživanjem sam uvidio da se radi o njemačkoj kvaliteti I višegodišnjem iskustvu na tržištima Hrvatske I Slovenije te sam ispunio obrazac na web stranici I u kratkom roku dobio poziv od Lunos tima.

Konzultacije s Lunos timom

 

Situacija u njegovoj kući, nakon ugradnje, je potpuno neusporediva s onom prije postavljanja Lunos ventilacijskog sustava. „Kao noć i dan. Razlika je ogromna, teško je opisati, mora se doživjeti. Kuća sada ima svjež zrak od jutra do večeri. Rad ventilacijskog sustava Lunos osjeti se ujutro kada se probudite u spavaćoj sobi okruženi svježim zrakom. Tako je i tijekom dana, zrak u domu je stalno svjež, nikad nema problema s vlagom. Lunos sustav se sam brine o tome 24-satnom ventilacijom. Zahvaljujući njemu nije više potrebno prozračivanje I nema više gubitka topline niti peludi izvana.“

Zadovoljan kupac je naš kupac

 

Preporučam svima koji se susreću sa sličnim problemima!

Za više informacija posjetite www.lunos-hrvatska.com

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.